Λ

Lavendel

Lavendel

In deze aflevering van Aromatherapie komt een van de favorieten van menig huishouden aan bod: lavendel. Wasmiddelen pronken ermee en vele schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten maken goede sier met deze plant, maar in hoeverre zijn ze werkzaam? Het geslacht lavendel behoort tot de familie van de lipbloemigen of ook wel lamiaceae. Er bestaan ongeveer 40 soorten lavendel en nog honderden variëteiten en cultivars. Lavendel wordt ook wel het blauwe goud genoemd. Lees in dit nummer van Massage Magazine welke soorten lavendel bruikbaar zijn en wat de consument doorgaans gepresenteerd krijgt als echte lavendel.

Λ

Klankschaaltherapie

Klankschaaltherapie

De masseur zweert bij aanraking, maar Kees Peters en Coen Tuerlings vinden dat het anders kan. Zij verzorgen klankhealings, klankmeditatie en klankmassage. Daarbij maken ze onder andere gebruik van klankschalen. Dit zijn koperen schalen in verschillende formaten die vibrerende klanken voortbrengen, waarmee blokkades in het lichaam worden opgemerkt en opgelost. Dit maakt dat de energie weer vrij kan stromen. Lees in dit nummer van Massage Magazine meer over de kracht van geluid en de helende werking die het kan hebben op het lichaam en de geest.

Λ

Klachten bij masseurs

Klachten bij masseurs

In de rubriek Ergonomie ditmaal geen tips voor een betere houding, maar een artikel over de ernst en het structurele karakter van klachten bij masseurs. Het is niet alleen onze ervaring dat het een zwaar beroep is, harde cijfers ondersteunen dit ook. Onderzoek bij Canadese massagetherapeuten maakt duidelijk dat de problemen groot zijn. Dit ondanks het feit dat ze trainingen hebben gehad over de juiste werkhouding en over zorg voor zichzelf. Wist u dat beginnende masseurs vaker klachten hebben aan de lage onderrug dan ervaren masseurs? Lees meer in dit nummer.

Λ

Weerspiegeling van de ogen

Weerspiegeling van de ogen

De blik van iemand kan veelzeggend zijn, daar is men het wel over eens. Dat de oogopslag ook de algehele staat van het lichaam verraadt, is misschien wél nieuws. Observatie is essentieel om een goed beeld te krijgen van de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de cliënt. Hierbij is het van belang om gebruik te maken van alle zintuigen. Alleen dan krijg je een objectief beeld van de disharmonie en het klachtenpatroon van de cliënt. In dit nummer van Massage Magazine lees je hoe de ogen je kunnen wijzen op bepaalde knelpunten in iemands gezondheid. Het onderste ooglid staat bijvoorbeeld in verbinding met de maag en het bovenste met de milt. Verder staan er oefeningen bij die de ogen tot rust brengen.

Λ

Cadeautje van Massage Magazine

Cadeautje van Massage Magazine

In elke uitgave maken abonnees van Massage Magazine kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de pagina Productnieuws wat het product is van deze maand!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Branchenieuws 
Reportage: Begeleider met hart en ziel
Therapeutisch: Kanker en massage
Mystery massage: Ontspanningsmassage
Behandeling: Thaise massage op de tafel 
Bedrijfsvoering: Opstellen van een balans
Sales: Extra behandelingen
Praktijk: Internet 
Rek en strek: Het frictiesyndroom
Research: Massagetherapie voor lage rugpijn
Visie: Chi Neng Qigong 
Ayurveda: Zomer en de invloed op de dosha
Formule: Lichaam, geest en ziel in balans
Beroep in beeld: De natuurgeneeskundig therapeut
Opleiding: Sabaaydi jubileert
Markt: Handen die helpen 
Productnieuws 

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 9 september