Λ

Chinese voetreflexmassage

Chinese voetreflexmassage

Marga van Erp is een gedreven vakvrouw. In China werd ze overdonderd door de effecten van de oosterse massage: “De Chinese voetreflexmassage geeft veel sneller resultaat dan de gewone westerse vorm hier.” Zij combineert daarom het beste uit oost en west in haar behandelingen en in haar opleiding VoetreflexPlus. En ze geeft er ook workshops in, Chinflex geheten. Hierbij wordt veel aandacht geschonken aan de houding van de masseur. Bij de massage is het belangrijk om de kracht uit het lichaam te halen, want zo voorkom je klachten bij de massseur. In Massage Magazine lees je er het fijne over.

Λ

Organisatie van de administratie

Organisatie van de administratie

Administratie saai, moeilijk of een rompslomp? Niet met de handvatten die Massage Magazine je aanreikt. Met een klein beetje discipline en een eigen hoekje waar alle zaken met betrekking tot de administratie staan, ben je in een half uurtje per week klaar. Dan hou je weer genoeg tijd over voor je klanten en een opgeruimde administratie geeft bovendien een opgeruimde geest. In dit eerste deel van een drieluik leer je organiseren, schema’s maken en omzet- en inkoopregistraties maken.

Λ

De vaidya

De vaidya

In dit nummer van Massage Magazine een gesprek met de vaidya Robert H. Swami Persaud. Een vaidya is een ayurvedisch genezer. De opleiding van een vaidya is niet eenvoudig. “Je kunt de studie alleen in India doen, dus je dient de taal te begrijpen en Sanskriet te kunnen lezen. Robert vertelt dat hij de eerste vaidya in Nederland was, toen hij meer dan twintig jaar geleden begon. Hij heeft de beroepsvereniging ANVAG (de Algemene Nederlandse Vereniging Ayurveda Geneeskunde) helpen oprichten. Zijn praktijk is ook aangesloten bij de VNT: Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten. Om de Indiase inzichten goed te kunnen integreren in de westerse zienswijze, deed hij een farmaceutische studie tot artsenbezoeker. “Puur om de principes te leren kennen, want ik ben geen voorstander van medicijngebruik.” Robert schreef diverse boeken over de Ayurveda geneeswijze, waaronder het Handboek Ayurveda. Op dit moment werkt hij aan een compleet vernieuwde uitgave, die in het voorjaar van 2010 zal verschijnen.

Λ

Astrotherapie

Astrotherapie

Astrotherapie is zeer in trek bij beroemdheden. Volgens de glossy’s zweren celebs als Penelope Cruz, Jessica Parker, Britney Spears en Nicole Kidman bij deze spirituele behandelmethode, die astrologie en een vorm van psychotherapie combineert. Bij astrotherapie brengt de therapeut de persoonlijkheid van de cliënt in kaart. Hij of zij tekent de astrologische geboortekaart aan de hand van de stand van de sterren op het tijdstip van de geboorte. Dit geeft volgens de leer van de astrotherapie inzicht in iemands sterke en zwakke kanten, want bij bepaalde combinaties van planeten kun je bijvoorbeeld een heel explosieve of juist een heel timide persoonlijkheid verwachten. Een beroepsvereniging van vakgenoten bestaat in Nederland nog niet. Therapeut Gert Verhoeff vertelt in Massage Magazine over de manier waarop hij astrotherapie inzet.

Λ

Rituele Hawaïaanse dansmassage

Rituele Hawaïaanse dansmassage

De Hawaïaanse dansmassage is een rituele massage die adem, klank, beweging, hand- en energiearbeid tot een eenheid verweeft. Gertie Driessen uit het Belgische Veerle-Heide werd op Hawaï geïnspireerd door deze traditionele massage, waar het onderdeel is van een tiendaags overgangsritueel die jongeren evenwichtig naar volwassenheid brengt. De Belgische is van huis uit sexuologe en relatietherapeute en studeerde vier jaar geneeskunde. Als relatietherapeut wordt ze geregeld geconfronteerd met veel depressies. Massage helpt mensen zich beter te voelen en als je je beter voelt, heb je ook positievere gedachten. Op de ritmes van traditionele en akoestische muziek worden lichaam en geest omhuld met warme olie en vloeiende dansende bewegingen, waarbij een diepe ontspanning wordt opgewekt. Dagen nadien zinderen het ritme en de energie van de massage nog na. Lees meer over deze bijzondere massage in het aankomende nummer.

Λ

Cadeautje van Massage Magazine

In elke uitgave maken abonnees van Massage Magazine kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de pagina Productnieuws wat het product is van deze maand!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Branchenieuws
Sales: Tastbaarheid
Reportage: A touch of heaven
Therapeutisch: Kanker en massage (VIII)
Mystery Massage: Ontspanningsmassage
Congres: Aging Well 2009
Branche: Wie is wat in afkortingland
Specialisme: Landelijke triggerpointdag
Techniek: Chinese voetreflexmassage
Fit-tips: Diagnostiek: Luisteren en ruiken
Rek en strek: Klachten in de wervelkolom
Research: Voetzoolreflexmassage bij kanker
Ergonomie: Klachten bij masseurs (III)
Praktijk: Weblog voor een emotionele band
Aromatherapie: Roomse kamille
Ayurveda: De kracht van stenen
Alternatief: Astrotherapie
Productnieuws
Cadeautje van Massage Magazine

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 15 januari