Λ

Tau-Jin massage

Tau-Jin massage

Massagetherapeut René Lubbes van centrum Tau-Jin in Dronten bekijkt de mens vanuit een holistische benadering en behandelt met diverse oosterse technieken. “Heb je meerdere vaardigheden tot je beschikking, dan kun je datgene kiezen wat op dat moment het beste bij je cliënt past.” Een demonstratie in woord en beeld.

Λ

De polsen, zwakke schakels

De polsen, zwakke schakels

De pols is een complex gewricht met allerlei bewegende deeltjes op een relatief klein oppervlak. Een veel voorkomende klacht bij masseurs is het carpale tunnelsyndroom, meestal veroorzaakt door veelvuldig herhaalde bewegingen van de polsen, waarbij de nodige kracht wordt gezet. Massagetherapeut Lauriann Greene zet uiteen waar je op moet letten om klachten te voorkomen.

Λ

De eerste indruk...

De eerste indruk...

Als masseur communiceer je op veel verschillende manieren. Met je mond en je handen breng je informtie over op de klant. Er wordt vaak gedacht dat woorden hierbij het belangrijkste zijn, maar het tegendeel is waar: we brengen voor maar liefst 93 procent informatie over via het lichaam. Wat we denken en voelen zenden we uit. De eerste indruk spreekt daarbij voor zich…

Λ

Japanse onsen

Japanse onsen

Baden is in Japan een dagelijks ritueel dat zowel binnen- als buitenshuis plaatsvindt. Maar voor echte wellness gaat een Japanner baden in een onsen, een badgelegenheid met water uit een vulkanische geiser. Massage Magazine bracht een dag door in de Oede-Onsen Monogatari in Tokio. Een impressie.

Λ

Cadeautje van Massage Magazine

In elke uitgave maken abonnees van Massage Magazine kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de pagina Productnieuws wat het product is van deze maand!

Λ

En verder...

Actueel: nieuws uit de branche
Sales: Creativiteit (2)
Reportage: Chicare in Zwolle
Therapeutisch: Viva la Donna
Fit-tips: Lente, een nieuw begin
Ayurveda: Balancerende voeding
Rek en strek: Oefeningen bij liesblessures
Research: Massage bij chronische spanningshoofdpijn
Exotisch: Thai Acupressure
Bedrijfsvoering: Organisatie van de administratie (IV)
Mystery Massage: Voetreflexologie
Aromatherapie: Neroli (Oranjebloesem)
Orthomoleculair: Voedingssupplementen in de zomer
Opleiding: Wellness-event voor buddy’s
Beroep in beeld: De kinesioloog
Productnieuws
Cadeautje van Massage Magazine

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 16 juli.