Λ

Moxa-therapie

Moxa-therapie

Moxa-therapie is een een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Door met een soort brandende sigaar van bijvoetkruid acupunctuurpunten te verwarmen, worden de bloedcirculatie en de Qi – de energiestroom – gestimuleerd. Hierdoor worden blokkades verminderd of zelfs opgeheven, waardoor lichaamsfuncties weer geactiveerd worden. Moxa-therapie is effectief om chronische pijn of gebrek aan energie en slaap te behandelen.

Λ

Lumbago

Lumbago

Onder lumbago (letterlijk: pijn in de lende) worden een aantal aandoeningen van de rug samengevat, waaronder een discuslaesie.. Door overbelasting – bijvoorbeeld zware boodschappen in de auto tillen – kunnen er kleine scheurtjes in de tussenwervelschijf ontstaan, wat pijnklachten veroorzaakt. Fysio- en manueel therapeut Kees Volkers demonstreert een tweetal oefeningen, die ervoor zorgen dat de wervelkolom soepel en in conditie blijft.

Λ

Wellness in Kopenhagen

Wellness in Kopenhagen

Massagefanaat Stefan van Rossum maakte onlangs een citytrip naar Kopenhagen en bezocht daar verschillende spa’s en massagesalons. De Deense hoofdstad kent een ruim aanbod van massages, die doorgaans in goed verzorgde, mooi uitziende ruimtes worden gegeven. De massages zelf vielen een beetje tegen, zeker als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding. Niettemin vond hij Kopenhagen een fijne, gastvrije stad.

Λ

Vibes

Vibes

Een half miljoen mensen in de Filipijnen is blind. In 80% van de gevallen komt dat door gebrek aan geld en kennis. Vibes is een organisatie die blinden opleidt tot masseurs. Zo kunnen ze zelf geld verdienen en hoeven ze hun hand niet op te houden. Heleen Dekens liet zich in Manila behandelen door de blinde Mechi. “Mijn lichaam ontspant en het voelt alsof er zandzakjes aan mijn oogleden hangen. Ik sluit mijn ogen en geniet…”

Λ

Cadeautje van Massage Magazine

Cadeautje van Massage Magazine

In elke uitgave maken abonnees van Massage Magazine kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de pagina Productnieuws wat het product is van deze maand!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en nieuwtjes uit de branche
Reportage: Marie-Thérèse Roovers
Techniek: Moxa-therapie
Mysterie Massage: Ontspanningsmassage in Bussum
Terugblik op Internationaal Therapeut 2010
Research: Preventie van lymfoedeem
Massage en kanker: Communicatie (II)
Rek en strek: Lumbago
Ergonomie: Spierbelasting en RSI (II)
Marketing: Het visitekaartje
Tips: De winter, tijd van rust en inkeer
Bedrijfsvoering: Organisatie van de administratie
Buitenland: Wellness in Kopenhagen
Aromatherapie: Rozemarijn
Opmerkelijk: Blinde masseurs in de Filipijnen
Impressie: Masseren in China
Sportmassage: Massage bij topsport
Opleiding: Esoterra HBO
Alternatief: Triggerpoint wint aan populariteit
Productnieuws
Cadeautje van Massage Magazine

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 11 maart.