Λ

Spa in Dubai

Spa in Dubai

Als je de kaart van de stad uitvouwt, lijkt het er bijna op dat Dubai meer hotels dan huizen telt. Een ding is zeker, hier dienen de hotels als ware sight seeing points. In vrijwel alle hotels is ‘the Dubai Massage’ beschikbaar. Het klinkt als een type massage, maar je kunt het eerder zien als een overkoepelende naam waar een groot aantal internationale massagevormen onder valt. Om te ontspannen, of juist therapeutische massages om stress tegen te gaan, of tegen pijn en andere vaak door de snelle leefwijze verkregen ziektes. Maar ook voor het plezier. In ieder geval wil Dubai altijd voorop lopen. En daar doet de stad veel voor. Vandaar dat het ook aan spa’s hier niet ontbreekt, zelfs niet in de woestijn…

Λ

Luisteren is een kunst

Luisteren is een kunst

Veel masseurs denken dat ze een goede behandeling geven wanneer ze de klant uitgebreid adviseren en vooral veel praten. Zij zijn degene die steeds aan het woord zijn en de klant is de luisteraar. Toch zijn veel klanten juist op zoek naar een masseur aan wie hij zijn verhaal kan vertellen. Naar een masseur die kan luisteren en ontvankelijk is voor het verhaal van zijn klant. Luisteren is een belangrijke vaardigheid in het communicatieproces. Luisteren is geen vanzelfsprekendheid: de ene masseur kan het beter dan de andere… Het is een vaardigheid die je kunt leren. Daarnaast is inzicht krijgen in je eigen communicatiestijl van belang om de kwaliteit van je werk te verbeteren. In Massage Magazine leren we je verschillende vaardigheden voor actief luisteren!

Λ

Schouderklachten door zittend werk

Schouderklachten door zittend werk

Voor mensen met een zittend beroep - en zeker als er veel achter een computer gewerkt wordt - zijn rug- en nekklachten geen onbekenden. Er zijn dan ook genoeg bedrijven die een stoelmasseur inhuren om hun werknemers regelmatig los te masseren. Het accent bij deze massages ligt vaak op het losmaken van de nek- en schouderspieren. Het ontspannen van spieren door middel van massage is echter slechts het bestrijden van de symptomen van eenzijdige belasting of overbelasting. Fysiotherapeuten en oefentherapeuten zullen altijd naar de oorzaak van de overbelasting zoeken, omdat bij het wegnemen van de oorzaak klachten verminderen of verdwijnen. En het voorkomt ook dat klachten regelmatig terugkomen. In Massage Magazine gaan we hier dieper op in.

Λ

MassageVakBeurs Almere

MassageVakBeurs Almere

De tweede MassageVakBeurs gaat weer bijna van start, en wel in Almere op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart. Dan komen weer veel masseurs bij elkaar om te netwerken, om kennis op te doen en massages te ervaren. De doelgroep van de beurs is uitgebreid: niet alleen zijn schoonheidsspecialisten aangeschreven, maar ook de redacties van verschillende vakbladen voor verpleegkundigen. Er staan volgens de organisatie veel inspirerende ontmoetingen gepland, zoals onder meer een vragenpanel met verzorgers uit het betaald voetbal. Wat kan de beursbezoeker nog meer verwachten? Je leest het in Massage Magazine!

Λ

Cadeautje van Massage Magazine

Cadeautje van Massage Magazine

In elke uitgave maken abonnees van Massage Magazine kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de pagina Productnieuws wat het product is van deze maand!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en nieuwtjes
Reportage: La Lounge in Barneveld
Preview: MassageVakBeurs in Almere
Buitenland: Spa in Dubai
Mystery Massage: Ontspanning in Wijk bij Duurstede
Massage: Anma massage
Research: Massage en stretching bij spierpijn
Personal: Kwetsbaarheid als kracht
Commercieel: Marketing en sales voor de masseur
Tips: Luisteren is een kunst
Bedrijfsvoering: Eenmanszaak of BV?
Rek en Strek: Schouderklachten door zittend werk
Communicatie: De zin van de slagzin
Exotisch: Zen massage in Maleisië
Terugblik: Drukke MassageDagen in Utrecht
Techniek: Sat Nam Rasayan
Sportmassage: Bowen in de sport
Aromatherapie: Sering
Productnieuws
Cadeautje van Massage Magazine
Branchewijzer

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 15 mei 2012.