Massage Magazine
Nummer 4, juli/augustus 2012

Λ

Danza massage

Danza massage

Zuid-Amerikaanse muziek, daar word je vrolijk van. En dat is ook de bedoeling van de Danza massage, waarbij handgrepen worden aangepast aan het ritme van swingende muziek. Ronald Vogelzang, directeur van de Massage Academie in Apeldoorn: “Zet je deze muziek op, dan krijg je al een glimlach op het gezicht van je cliënt. Dat is dan ook meteen het mooie ervan: hij ontspant optimaal. Dit geldt niet alleen voor degene die gemasseerd wordt, maar ook voor de masseur zelf.” Een eentonige massage is ‘killing’; deze behandeling maakt vrolijk, pept op en ontspant juist daardoor.

Λ

De bekkenbodem

De bekkenbodem

De bekkenbodem is voor veel vrouwen een vaag begrip. Er wordt doorgaans alleen aandacht aan besteed bij de zwangerschap, incontinentie en bij klachten zoals bekkeninstabiliteit. Terwijl de bekkenbodem onze basiskracht is, van waaruit wij in harmonie bewegen. De bekkenbodem is een wonder in drie lagen...

Λ

Lacrosse

Lacrosse

Lacrosse: een relatief nieuwe sport in Nederland. De Europese Kampioenschappen werden afgelopen maand al wel in Amsterdam gehouden. Maar in Canada en de Verenigde Staten is de oudste teamsport ter wereld reeds decennia lang zeer geliefd. Universiteiten knokken om de beste spelers binnen te halen. Op een van de Amerikaanse topuniversiteiten, Cornell University in Ithaca, liep Lizet van Triet mee met de atlethiektrainster van het Lacrosse damesteam, Sarah Rowland. In Massage Magazine het verslag.