In dit vakblad

Λ

Afrikaanse grondmassage

Afrikaanse grondmassage

Yelle Wa Bwanda is opgegroeid met massages. Al van jongs af aan werd hij gemasseerd en vanaf zijn tiende behandelde hij zijn familie. Hij leerde in zijn geboorteland de Democratische Republiek Congo de fijne kneepjes van het vak. Want als een greep niet goed voelde, dan werd die gecorrigeerd. Niet alleen stond hij boven op zijn opa om hem te masseren, de rollen waren soms ook omgedraaid. Dan liet zijn opa hem voelen hoe het moest.

Λ

Hospitium Vleuten

Hospitium Vleuten

Tonnie Boere-van Schaik (winnares van onze actie ‘Hoofdredacteur voor een dag’) werkt, naast dat ze haar eigen praktijk heeft, in het hospitium in Vleuten. Zij maakt daar samen met haar collega Ria Breij deel uit van het zorgteam. In het hospitium wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week, verpleegkundige zorg gegeven.

Λ

Reuma en Chinese massage

Reuma en Chinese massage

Al duizenden eeuwen worden mensen met reuma behandeld met de zogenaamde Traditioneel Chinese Geneeswijze, afgekort de TCG. Hierbij worden de klachten op een andere manier benaderd en behandeld dan wij in het Westen gewend zijn. Vaak wordt de TCG gezien als een alternatieve of complementaire therapie, maar zeker niet iedereen is het daarmee eens. Ki-Jan Go studeerde acupunctuur en TuiNa aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Ba en is daar al ruim zeven jaar werkzaam als TuiNa docent. Je leest erover in dit nummer van Massage Magazine.

Λ

Handdoeken in een handomdraai

Handdoeken in een handomdraai

Nagomi Spa & Health opende eind februari haar deuren in Hotel Okura Amsterdam. Deze luxe spa biedt wellnessbehandelingen, massages en een ultiem gevoel van rust. Nagomi Spa straalt niet alleen weldaad uit door het vriendelijke personeel, het gebruik van rustige kleuren en de Japanse invloeden, maar ook door de bijzonder gevouwen handdoeken. Nicole van Bogget van Nagomi Spa leert je aan de hand van deze step-by-step hoe jij jouw massagepraktijk opfleurt met deze mooie bloemachtige creatie.

Λ

Gerichte inzet van social media kan meerwaarde betekenen

Gerichte inzet van social media kan meerwaarde betekenen

Veel bedrijven hebben inmiddels de kracht van social media ontdekt. Ook in de massagewereld kan gerichte inzet van social media een meerwaarde betekenen. Pak het slim aan dankzij de beste tips uit de praktijk. In Massage Magazine vind je de tips.

Λ

Lezersaanbieding

Lezersaanbieding

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine, willen wij je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Alan Rogers bereid gevonden om vijftien wellnessgidsen weg te geven. In deze gids vind je de 101 beste campings voor wellness, ideaal voor de vakantie. Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel Nieuws en nieuwtjes
Opleidingen Inspirerende opleiders
Mystery massage Bindweefselmassage
Bedrijfsvoering Een eigen bedrijf beginnen (I)
Tips Iedere masseur heeft zijn talenten
Aromatherapie Mandarijn 
Personal branding Stappenplan en tips voor starters en ondernemers
Massage Verbreed je doelgroep, werk samen met de thuiszorg 
Wellness All aboard: wellness op cruiseschepen 
Massage Sjamanistische massage in Parijs
Productnieuws

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 12 september.