In dit vakblad

Λ

Ayurvedische Massage Opleiding PLUS

Ayurvedische Massage Opleiding PLUS

In november start voor de derde keer de Ayurvedische Massage Opleiding PLUS. De redactie van Massage Magazine bezocht de Leonardushoeve in het Limburgse Belfelt, waar de opleiding gegeven wordt. In dit nummer blikken we terug op een indrukwekkend jaar van deze opleiding met veel ‘plussen’.

Λ

Massage-experts aan het woord

Massage-experts aan het woord

Voor dit speciale jubileumnummer leggen we vijf vragen voor aan diverse massage-experts. We vroegen onder andere naar de ontwikkelingen in de branche en een vooruitblik naar de komende vijf jaar: wat worden de trends in massageland? De experts die de vragen beantwoorden zijn Ellen Wagenaar, Stefan van Rossum, Hanneke Cramer, Gonnie van de Lang, Willem Snellenberg en Jan Stolp.

Λ

Masseren op feesten

Masseren op feesten

Deze jubileumuitgave heeft natuurlijk een feestelijk tintje. Als massageprofessional kunnen feesten echter ook een extra bron van inkomsten betekenen. Met (mini) massages tijdens een verjaardag, vrijgezellenweekend of tuinfeest kun je in korte tijd veel mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met massage. Je leest er in dit nummer over.

Λ

Mini hamam

Mini hamam

Het hoeft niet zonnig te zijn en je hoeft ook niet over een doucheruimte te beschikken om een heerlijke hamam aan te bieden. Met slechts enkele benodigdheden kun je een fijne oosterse behandeling geven. Door de huid te reinigen, te scrubben met zeep en vervolgens met olie te masseren, zal je cliënt heerlijk ontspannen en zich op een welverdiende vakantie wanen. Deze wellnessbehandeling kun je zowel binnen als buiten aanbieden.

Λ

David Dijkstra leefde vier jaar tussen de Maya’s

David Dijkstra leefde vier jaar tussen de Maya’s

Het leven van de 37-jarige David Dijkstra leest als een spannend jongensboek. Door een wonderlijke samenloop van omstandigheden leefde hij vier jaar tussen de Maya’s in Mexico en ontwikkelde hij zich van fashion boy tot spiritueel massagetherapeut. Zijn Chill Out Spa in Amsterdam wordt bezocht door mensen uit binnen- en buitenland. Maar het boek is nog niet uit, want David heeft nog veel meer uitdagingen op zijn lijstje staan.

Λ

Lezersaanbieding

Lezersaanbieding

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine, willen wij je graag iets extra’s bieden. Omdat Massage Magazine precies vijf jaar bestaat doen wij dat dit nummer extra feestelijk! Wij hebben vijf mooie cadeaus voor je verzameld. Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Editorial: 5 jaar Massage Magazine
Actueel: Nieuws uit de branche
Mystery massage: Voetreflexmassage
Branche: Belgische Massage Federatie
Bedrijfsvoering: Een eigen bedrijf beginnen (II)
Personal branding: Vier je succes en blijf waarde toevoegen 
Aromatherapie: Melisse
Tips: Verzuring, een veelgehoord verschijnsel
Massage: Hoofdpijnmassage bij Care for Women
Productnieuws

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 21 november.