In dit vakblad

Λ

Cupping: hulpmiddel bij gespannen spieren en stress

Cupping: hulpmiddel bij gespannen spieren en stress

Een masseur heeft regelmatig te maken met cliënten die klachten hebben ten gevolge van stress. Denk aan gespannen en pijnlijke spieren van schouders, nek en rug. Ook kunnen cliënten last hebben van pijnklachten als gevolg van stagnatie of obstructie in een lichaamsgebied. Cupping is een Chinese massagetechniek die steeds meer in de belangstelling staat en vaker wordt toegepast door masseurs. Massage Magazine laat je kennis maken met de methode van cupping en de daarbij gebruikte hulpmiddelen.

Λ

De dansage

De dansage

Toen dansdocent en masseur Julien Patterson zijn twee passies samenvoegde, ontstond een nieuwe massagestijl. De dansage voer je uit op de favoriete klanken van je cliënt, die je door de aanraking en muziek meeneemt in de massage. Julien geeft al negen jaar dansles en masseert nu ruim drie jaar professioneel. Het idee voor de dansage ontstond spontaan, tijdens een dancefeest waar hij met een aantal masseurs was om de gasten te masseren. Massage Magazine laat je stap-voor-stap zien hoe deze bijzondere massage wordt uitgevoerd.

Λ

Persoonlijke BranchCheck

Persoonlijke BranchCheck

Welke indruk laat je achter bij (toekomstige) cliënten en hoe kan je hier meer succes mee behalen? Dit zijn belangrijke onderdelen van de persoonlijke BrandCheck waarmee Jocelyn Rebbens met enkele trouwe lezers van Massage Magazine aan de slag is gegaan. Hieruit volgden een aantal unieke praktische tips en adviezen, waar jij ongetwijfeld ook je voordeel uit kunt halen. Lees deze in de nieuwste editie van Massage Magazine.

Λ

Colonmassage fictie?

Colonmassage fictie?

Het colon is een van de meest negeerde organen in het lichaam. Je colon is echter net zo belangrijk voor de gezondheid als de andere organen. Een gezonde colon kan zelfs de bepalende factor zijn tussen je goed of juist moe of ziek voelen. Om een gezonder leven te leiden, waarin je je geweldig voelt, is het absoluut cruciaal om er zeker van te zijn dat je darmen goed functioneren. In Massage Magazine licht dr. Erik Hulzebos de boeiende wetenschappelijke bevindingen over colonmassage toe. Doe er je voordeel mee!

Λ

Een eigen bedrijf beginnen

Een eigen bedrijf beginnen

In feite is dit artikel niet alleen interessant voor jou, als startende ondernemer, maar ook voor de reeds lang gevestigde ondernemers met een massagepraktijk. Allereerst omdat je als ondernemer constant bezig moet zijn om je bedrijf opnieuw te herpositioneren, maar ook omdat de concurrentie op diverse terreinen steeds groter wordt.

Λ

Lezersaanbieding: Wanddecoraties van Simply Pure

Lezersaanbieding: Wanddecoraties van Simply Pure

Speciaal voor de lezers van Massage Magazine geeft Simply Pure een speciale korting op haar unieke wanddecoraties. Als lezer van Massage Magazine profiteer je tot 11 april 2014 van twintig procent korting op de wandpanelen. Kijk voor meer informatie op de Productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche
Lezerscolumn: Massage is meer dan ontspanning alleen
Vaste prik in de agenda: vakbeurzen
Reportage: Gerrie Silvrants Beauty & Health
Stap-voor-stap: Magneetmassage
Mystery massage: Tuina-massage
Advies: Persoonlijke BrandCheck van Vita Sportiva uit Rijen
Ethiek: Onrustige moedervlekken
Aromatherapie: Sinaasappel
Medisch: Diabetes en massage (II)
Productnieuws

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 25 april 2014.