In dit vakblad

Λ

Masseren in tropische sferen

Masseren in tropische sferen

Naast ultieme vakantiebestemming staat Hawaï ook wel bekend als populair wellness- en massageoord. Veruit de meest bekende Hawaïaanse massagevorm is de lomi lomimassage. Daar heeft Carrie Rowell haar Hawaïaanse zwangerschapsmassage dan ook op gebaseerd. In Massage Magazine lees je hoe haar massage stap-voor-stap wordt uitgevoerd.

Λ

Unieke beleving op het water

Unieke beleving op het water

Ondernemen in deze branche hoeft niet altijd binnen vier praktijkmuren plaats te vinden. Meer dan de buitenlucht, water, peddels en een board heeft Morene Dekker niet nodig om haar passie over te dragen. Drie jaar geleden startte zij haar bedrijf M&M SUP. ‘Sup’ staat grofweg vertaald voor ‘staand peddelen’. Inmiddels heeft Morene daar nog een ander element aan toegevoegd: yoga op het water. Op deze manier biedt ze haar cliënten een unieke beleving, waar sport, ontspanning, buitenleven en water in samenkomen.

Λ

Vakbeurs MassageDagen

Vakbeurs MassageDagen

Zo’n 1.200 masseurs en 1.000 schoonheidsspecialisten bezochten op 29 en 30 maart de vakbeurs MassageDagen in Utrecht. Het enthousiasme onder de bezoekers en de 85 standhouders was groot. Massage Magazine doet verslag van dit event.

Λ

Kanker en massage

Kanker en massage

Regelmatig kom je in contact met mensen met kanker, want een op de drie mensen krijgt deze ziekte. Massage kan een waardevolle aanvulling zijn tijdens of na de behandeling hiervan. Zo kunnen onder meer angst en stress verminderen. Ook zijn er positieve effecten gevonden in de beleving van pijn, vermoeidheid en misselijkheid. Massage Magazine sprak met de bevlogen arts Henk Fransen die de strijd met kanker aangaat.

Λ

Geurtjes

Geurtjes

Op de redactie ontvingen wij de volgende vraag van een abonnee uit Brabant: “Een van mijn cliënten heeft last van overmatige transpiratie. De lichaamsgeur die daarbij vrijkomt is niet alleen onprettig voor mij als masseur tijdens de behandeling, maar ook voor andere cliënten die de behandelruimte betreden. Hoe kan ik het beste omgaan met cliënten die niet fris ruiken? En hoe vertel ik dit zonder iemand te kwetsen?” Lees hoe ons professionele panel hierop reageert.

Λ

Lezersaanbieding: Zin in zoet?

Lezersaanbieding: Zin in zoet?

Massage Magazine mag van BBNC Uitgevers vijf exemplaren weggeven van het boek Zoete Zin (t.w.v. €9,95). Kijk voor meer informatie op de Productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Editorial: Zwanger!
Actueel: Nieuws uit de branche
Lezerscolumn: Inspiratiebron
Reportage: Monique Ensink van Tropical Life
Personal branding: Ga jij mee met de online tijd?
Bedrijfsvoering: PR als communicatiemiddel
Advies: Persoonlijke BrandCheck van Natuurgeneeskundige Praktijk Irene Poortvliet uit Soest
Aromatherapie: Lemongrass
Research: Lage rugpijn: een (contra)indicatie voor massage?
Step-by-step: Zwangerschapsmassage
Steekproef
Medisch: Diabetes en massage (slot)
Productnieuws