In dit vakblad

Λ

Massage in de klas

Massage in de klas

Pesten op scholen of onrust in de klas tegengaan dankzij massage? Het kan, zo beweert Touching Childcare. Deze organisatie ontwikkelde een methode waarbij Nederlandse leerlingen elkaar onder begeleiding leren masseren. Onderlinge verbondenheid in de klas is een van de uitkomsten van deze bijzondere manier om al op jonge leeftijd de kracht van massage te ervaren. Je leest dit opmerkelijke artikel in de nieuwste editie van Massage Magazine.

Λ

Babymassage

Babymassage

Heeft babymassage effect? Onderzoekster Tiffany Field heeft geconstateerd dat dit wel degelijk het geval is. Zij stelde haar opmerkelijke resultaten vast in een onderzoek naar de effecten van babymassage bij (couveuse)baby’s. Lees de wetenschappelijke feiten in het artikel van dr. Erik Hulzebos.

Λ

Alles draait om gevoel en emotie

Alles draait om gevoel en emotie

Onze beslissingen zijn grotendeels gebaseerd op emoties. We denken soms dat de aankoop van een product of een dienst zoals een fysiotherapiebehandeling of een massage ontstaat bij het denken hieraan, dat we het vervolgens kopen of ondergaan en dat we er dan pas een gevoel bij krijgen. Het proces vindt echter omgekeerd plaats. We hebben allereerst een gevoel of emotie bij een behandeling of massage (en dus bij de persoon), dan besluiten we tot het ondergaan ervan. Hoe zorg je dat jouw (potentiële) cliënten een prettig gevoel bij jou als behandelaar of de praktijk krijgen en vervolgens een behandeling boeken? Werk aan je Emotionele Brand en start vanuit je hart met zeven interessante stappen. Welke dat zijn? Je leest het in Massage Magazine!

Λ

Cupping

Cupping

De Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) is in opkomst. Acupunctuur, massage, kruidentherapie en cupping maken daar onderdeel van uit. Cupping werkt niet alleen op bindweefsel, maar ook op spieren en pezen. Daardoor kan het effect zowel lichamelijk als geestelijk ontspannend zijn. Bovendien zet het de doorbloeding stevig aan. Littekens kunnen ermee behandeld worden, net als spierknopen. In Massage Magazine lees je hoe deze methode stap-voor-stap wordt toegepast.

Λ

Welke prijs mag ik vragen?

Welke prijs mag ik vragen?

Van een van onze lezers ontvingen we de volgende kwestie: “Ik wil graag starten als masseur, maar ben bang dat ik een te hoge prijs vraag. In mijn omgeving zijn diverse masseurs actief die daar zo’n €60 voor vragen. Is het verstandig om als beginnend masseur een starttarief te vragen dat hier sterk onder zit, in de hoop dat ik hier zo snel mogelijk een bepaalde cliëntenkring mee opbouw? Of kan ik beter geduld hebben en mijn diensten tegen een soortgelijk tarief aanbieden?” Lees de reacties van ons professionele panel!

Λ

Sauna Embricana: direct achter de grens wacht pure wellness

Sauna Embricana: direct achter de grens wacht pure wellness

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Sauna Embricana bereid gevonden om twee entreekaartjes weg te geven. Kijk voor meer informatie op de Productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Editorial Waardering
Actueel Nieuws uit de branche
Terugblik Beursnieuws
Lezerscolumn In de zesde hemel
Portret Leefstijlplan (ook voor masseurs en fysiotherapeuten)
Mystery massage Hydromassage
Advies Persoonlijke BrandCheck van student Fysiotherapie Britt Valk
Aromatherapie Iris
Bedrijfsvoering Consumentengedrag
Tips Voeten: een goede basis
Opleiding Body & mind
Productnieuws Nieuwe producten
Lezersaanbieding Sauna Embricana