In dit vakblad

Λ

Kuren met heilzaam Evian-water

Kuren met heilzaam Evian-water

Zo lang mogelijk jong en gezond blijven, wie wil dat nu niet? Toen men jaren geleden de heilzame samenstelling van het bronwater in Evian ontdekte, werd dit van oorsprong onbeduidende Franse plaatsje al snel een toevluchtsoord voor mensen die streven naar een jeugdig en gezond bestaan. Daarmee heeft het gezondheidstoerisme een enorme boost gekregen. Massage Magazine bezocht de beroemde thermen van Evian en ging op zoek naar de bijzondere bron van dit bestaan.

Λ

Ritmische massage

Ritmische massage

Ritmische massage is volgens massagetherapeut en docent Dirk Broekstra van de Holos Academie ontstaan vanuit de antroposofie. Zowel diepe als oppervlakkige zachte, vloeiende en zuigende bewegingen maken weefsel los en zorgen voor ontspanning. Dirk demonstreert stap-voor-stap dat de uitvoering van de ritmische massage divers is; van traag, snel, cirkelvormig of in lemniscaatvorm. Dirk: “Daarmee wordt aandacht besteed aan zowel de ophopingen, verstoppingen, spanningen als aan de gehele warmtebalans in het lichaam.”

Λ

Schouderklachten

Schouderklachten

De schouder wordt door velen gezien als het meest ingewikkelde gewricht van het menselijk lichaam. Bovendien zijn klachten aan dit gewricht een van de meest voorkomende redenen waarom mensen een masseur of therapeut bezoeken. Reden temeer om dit onderdeel van het lichaam eens goed onder de loep te nemen, zodat jij als masseur weet hoe je dit gebied kunt onderzoeken en behandelen.

Λ

Voorkom verkoudheid met een goede weerstand

Voorkom verkoudheid met een goede weerstand

Als masseur heb je regelmatig te maken met hoestende en proestende cliënten. De kans dat je dan ook zelf besmet raakt is groot. Massage Magazine geeft je praktische tips ter voorkoming van besmetting en verkoudheid, gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde waar jij als masseur je voordeel mee kunt doen.

Λ

Bach Rescue Remedy: hulp bij stressvolle situaties

Bach Rescue Remedy: hulp bij stressvolle situaties

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Bach Rescue bereid gevonden om twintig pakjes Rescue Chewing Gum weg te geven. Kijk voor meer informatie op de Productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Editorial Ready, reset, go!
Actueel Nieuws uit de branche
Lezerscolumn Van behandelaar tot psycholoog
Gezondheid Bescherm je cliënten tegen diabetes
Advies Persoonlijke BrandCheck van Paulinka Schrooten van Plexus
Ethiek Op vakantie als zelfstandig ondernemer
Mystery massage Hot stone massage
Personal branding Je (brand)strategie in beeld
Bedrijfsvoering Dé consument bestaat niet
Aromatherapie Kruidnagel
Step-by-step MIR-Methode
Productnieuws


Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 20 februari.