In dit vakblad

Λ

Massage in de topsport

Massage in de topsport

Ton de Vaan is alweer zo’n zeventien jaar in dienst bij het Nederlandse wielrennersteam LottoNL-Jumbo en heeft de hele wereld over gereisd. Ton: “Mijn werk als soigneur is geen negen-tot-vijf baan. Zo komt het voor dat ik na twee vrije weken ineens twee weken trainingskamp heb in Spanje, vervolgens weer twee weken vrij heb en dan twee weken naar Californië reis voor de Ronde van Californië. Daarop kan een weekje thuis volgen, met aansluitend tien dagen Parijs-Nice. Het is net een rondreizend circus.” Je leest het hele interview in de nieuwe editie van Massage Magazine.

Λ

Voorjaarsmoeheid

Voorjaarsmoeheid

Herken je de volgende verschijnselen? Geen zin om nieuwe dingen op te pakken, overal tegenop zien, lusteloosheid, je niet fit voelen, niet helder kunnen denken, regelmatige verkoudheden, hoofdpijn en vermoeidheidsgevoelens... Dit zijn verschijnselen van voorjaarsmoeheid. Vroeger dacht men dat het te maken had met een tekort aan vitamines door een gebrek aan groenten en fruit in de winter. Met al het aanbod van fruit en groenten dat we tegenwoordig uit de kassen en het buitenland verkrijgen blijkt deze mening onjuist te zijn. Voorjaarsmoeheid blijft een actueel verschijnsel. Wat is hiervan de oorzaak? Je leest het in Massage Magazine.

Λ

Gezonde voeding erin, rommel eruit

Gezonde voeding erin, rommel eruit

Als je je cliënten adviezen geeft over een gezondere leefstijl, dan praat je waarschijnlijk bewust of onbewust over vijf fundamentele basics: de zogeheten ‘BRAVO’-factoren. De B staat voor voldoende bewegen, de R voor (niet) roken, de A voor matig met alcohol, de V voor gezonde voeding en de O voor voldoende ontspanning en herstel. Als je deze basics als uitgangspunt neemt, kun je statistisch gezien gemiddeld veertien jaar langer - en waarschijnlijk ook een stuk gelukkiger - leven.

Λ

Lymfedrainage

Lymfedrainage

Een van de manieren om de vochtophopingen in het lichaam in het lichaam aan te pakken is manuele lymfedrainage. Dat kan op het betreffende aangedane lichaamsdeel of via de daarmee samenhangende reflexzone. Manda Bergsma van de School voor Voetreflexologie: “Voetreflexologie gaat ervan uit dat iedere plek in het lichaam correspondeert met een bepaalde zone op de voet. Door het hele lichaam stroomt energie. Als er een blokkade ontstaat, kan deze energieverstoring klachten veroorzaken. Op de voet kunnen bepaalde massagetechnieken deze blokkades beïnvloeden. Bovendien wordt daarmee het zelf genezend vermogen van het lichaam aangezet.”

Λ

Heb jij jezelf lief?

Heb jij jezelf lief?

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen van Light Style bereid gevonden om vijf exemplaren van hun nieuwste boek ‘Ik heb me lief en alles om me heen’ weg te geven.
Kijk voor meer informatie op de Productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Editorial
Actueel Nieuws uit de branche
Beurzen Voorjaarsvakbeurzen
Lezerscolumn En nu ‘ikke’!
Personal branding Een vrolijke toet doet goed!
Step-by-step Waterbehandeling
Bedrijfsvoering Keuzes maken…
Marketing Een evenwichtig prijsbeleid: cliënt en professional tevreden
Ethiek Grenzen stellen
Advies Persoonlijke BrandCheck van Miranda Groenenberg van Integrale Massagepraktijk Miranda Groenenberg
Mystery massage Sportmassage
Research Schouderklachten (2)
Aromatherapie Citroen
Productnieuws
Lezersaanbieding Boek ‘Ik heb me lief en alles om me heen

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 24 april.