In dit vakblad

Λ

Education permanente

Education permanente

Bedrijfsvoering: Education permanente Als ondernemer moet je op de hoogte zijn en blijven van de ontwikkelingen in de massagebranche. Datzelfde geldt voor je eventuele medewerkers. Het volgen van opleidingen en het verzamelen van informatie is daarbij cruciaal. Een leuke bijkomstigheid is dat deze kosten grotendeels aftrekbaar zijn voor je onderneming. Massage Magazine geeft je tips voor jouw bedrijfsvoering.

Λ

De kneepjes van het vak leren op het strand en in de jungle

De kneepjes van het vak leren op het strand en in de jungle

De Costa Rica School of Massage Therapy (CRSMT) ligt pal aan zee en tegen het regenwoud aan. Het biedt intensief en hoogwaardig onderwijs voor diegenen die de fijne kneepjes van het vak willen leren. Massage Magazine sprak met medewerker Andrew Eikenberg over reizende masseurs en de voordelen van een intensieve opleiding in de zon.

Λ

Awakening Bodily Consciousness

Awakening Bodily Consciousness

De Engelsman Carlos Jalon is een aantal jaar geleden uitgeroepen tot beste masseur van Londen. Hij richt zich op holistische massages om emotionele en energetische blokkades los te maken. Sinds anderhalf jaar geeft hij ook sessies in Nederland, in het Heart to Heart Centrum in Bussum. En hij geeft er, speciaal voor masseurs, verdiepende workshops. Bij het masseren zet hij niet alleen zijn handen in, ook zijn voeten, knieën, ellebogen en zelfs zijn kin komen eraan te pas. Dat maakt het tot een hele omvattende ervaring, waarin de cliënt zijn spanning wel los moet laten.

Λ

Workshop

Workshop

Massage Magazine organiseert in samenwerking met het vakblad Esthéticienne de workshop ‘Het gezicht is de spiegel van ons binnenste’. Deze wordt verzorgd door Gonnie van de Lang en vindt plaats op donderdag 4 juni in Baarn en op vrijdag 5 juni in Haren (Groningen). Deze inspirerende eendaagse workshop is ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in gezichtsdiagnose en verjonging. De dag is verdeeld in een theoriedeel in de ochtend en een praktijkdeel in de middag. In de ochtend worden de huidgebieden en reflexzones in het gezicht behandeld. Hier worden diverse orgaanzwaktes die zich kunnen uiten in het gezicht besproken, net als factoren die de veroudering doen versnellen. Daarnaast worden aspecten behandeld die een snellere veroudering voorkomen. Het middagdeel staat in het teken van de praktijk waarbij een gezichtsmassage met een jadesteen (Guasha) wordt gedemonstreerd en wordt aandacht besteed aan enkele adem- en ontspanningoefeningen vanuit onder andere de yoga en mindfulness. Geef je snel op via redactie@massage-magazine.nl.

Λ

Ontspanning op z’n Fins

Ontspanning op z’n Fins

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je iets extra’s bieden. Daarom hebben we Finlantis bereid gevonden om twee entreekaartjes weg te geven. Kijk voor meer informatie op de Productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Editorial
Actueel Nieuws uit de branche
Lezerscolumn Van journalist tot ondernemer in de wellness-sector
Branche Inspirerende opleiders
Mystery Massage Aromamassage
Marketing Leidinggeven, hoe doe je dat?
Ethiek Te veelzijdig?
Advies Persoonlijke BrandCheck van Kris Cambie Chiropractie
Personal branding De voordelen en toekomst van online leren
Aromatherapie Cacao
Tips Masseur, een veelzijdig beroep
Gezondheid Hoe word je een goede coach?
Productnieuws

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 19 juni.