In dit vakblad

Λ

Intuïtieve massage

Intuïtieve massage

Psychosociaaltherapeut en masseur Margrit Siemerink geeft haar cliënten soms alleen een massage, maar ook wel eens een combinatie van massage, een gesprek en/of oefeningen. In alle gevallen gaat het haar erom mensen te ondersteunen en te begeleiden bij levensproblemen, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Dat geldt niet alleen voor haar cliënten, maar ook voor haar studenten van de driejarige opleiding tot intuïtief masseur. Stap-voor-stap neemt Margrit je mee in haar intuïtieve massage.

Λ

Door de bomen het bos zien

Door de bomen het bos zien

Als je een massagepraktijk wil starten kom je voor veel keuzes te staan. Welke productkeuze maak je en waar is dat van afhankelijk? Hoe ga je op zoek naar een product dat voldoet aan jouw verwachtingen en waar baseer je dat op? In Massage Magazine geeft Gonnie van de Lang je tips voor een objectieve keuzebepaling.

Λ

Het Massagehuys, Masseren met Dutch design

Het Massagehuys, Masseren met Dutch design

“Echte ontspanning bereik je pas met eerlijke en zuivere producten”, meent Jaap Spreeuwenberg, oprichter van Het Massagehuys. Samen met zijn vrouw (en massagetherapeut) Prakay Vichapa testte hij een scala aan massageoliën. Ze misten echter een olie die prettig masseert, heilzaam werkt, uit eerlijke en natuurlijke producten bestaat én ook nog eens betaalbaar is. Daarom besloten ze zelf de handen uit de mouwen te steken en een eigen lijn te ontwikkelen. Dit heeft inmiddels geleid tot de lancering van zo’n twintig verschillende oliën. De producten van Het Massagehuys worden door steeds meer masseurs opgemerkt, en uiteraard ook door Massage Magazine…

Λ

Scalda Goes, schoolvoorbeeld op het gebied van sfeer

Scalda Goes, schoolvoorbeeld op het gebied van sfeer

Hoewel opleidingsinstituten het goede voorbeeld horen te geven, blijkt dit op het gebied van aankleding en inrichting vaak niet het geval. Vooral binnen de wellnesssector. En dat is opmerkelijk, want juist in deze branche is dit element zo bepalend. Dat een wellnessuitstraling niet al te veel geld of inspanning hoeft te kosten, bewees Esmeralda de Vos van het Scalda in Goes. Zij besloot samen met haar team alle les- en werklokalen een metamorfose te geven. Op creatieve wijze hebben zij aangetoond de uitstraling van het interieur met subtiele aanpassingen te kunnen verbeteren en de motivatie van studenten, personeel én cliënten te stimuleren. In Massage Magazine laat ze zien hoe ze dit heeft bereikt.

Λ

Optimale voet- en schoenverzorging

Optimale voet- en schoenverzorging

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Bama bereid gevonden om verschillende voet- en schoenverzorgingsproducten weg te geven.
Kijk voor meer informatie op de Productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Editorial
Actueel Nieuws uit de branche
Branche Producten en toepassingen voor de masseur
Ethiek Allergische cliënt
Advies Persoonlijke BrandCheck van Paul van der Lugt van Therapeutisch Centrum De Zicht
Mystery massage Cupping massage
Personal branding Brand jij je met jouw verpakking?
Bedrijfsvoering Producten voor de verkoop
Aromatherapie Cananga
Step-by-step Grinberg-methode
Lezerscolumn Een dag uit het leven van een masseuse aan huis
Gezondheid Tips om slank en vitaal van de zomer te genieten

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 21 augustus.