In dit vakblad

Λ

Neem verantwoordelijkheid en toon leiderschap

Neem verantwoordelijkheid en toon leiderschap

Het onderwerp ‘persoonlijk leiderschap’ kun je vanuit diverse perspectieven bekijken. Je hebt mensen die er meteen het ‘hokje’ baas of leider opplakken. Die denken dat als je geen leiding geeft, het niet op jou van toepassing is. Jocelyn Rebbens geeft je in enkele stappen aan hoe je sturing houdt en verantwoordelijkheid oppakt voor je leven. Daar horen uiteraard ook je Personal Brand en je carrière bij.

Λ

Masseren en corrigeren van gewrichten

Masseren en corrigeren van gewrichten

Een rug verantwoord leren corrigeren in twee dagen tijd. “Het lijkt onwerkelijk en spannend, maar het is echt mogelijk en eenvoudig”, weet Idelette Eijgelaar van het Dorn Instituut uit eigen ervaring te vertellen. Veel mensen kampen met rug- of pijnklachten en weten niet eens dat ze daar met een paar eenvoudige handgrepen van verlost kunnen worden. Als masseur kan je hier een verschil in maken. Het enige wat je daar voor nodig hebt zijn je handen, de medewerking van je cliënt en een tweedaagse training van het Dorn Instituut. Stap-voor-stap demonstreert Idelette hoe verschillende gewrichten gecorrigeerd kunnen worden.

Λ

Van dure schoenendoos naar moderne boekhouding

Van dure schoenendoos naar moderne boekhouding

Een ondernemer wil ondernemen en een masseur wil masseren. De administratie is voor velen niet meer dan een verplichting, met als gevolg dat het vaak blindelings wordt uitbesteed aan een accountant of boekhouder. “Begrijpelijk, maar helaas kijken veel ondernemers op den duur niet meer kritisch naar de prijs-kwaliteitverhouding”, zegt Humphrey Bruno van Asperion. Massage Magazine sprak met hem over het slim uitbesteden van de administratie voor ondernemers, en de modernisering in de accountancy.

Λ

Praten tijdens de massage of niet?

Praten tijdens de massage of niet?

Als massageprofessional praat je wellicht liever niet tijdens de massage. Niet alle cliënten ervaren die stilte echter als prettig. Hoe ga je hiermee om? De do’s en don’ts van een gesprek tijdens het masseren.

Λ

Je werkruimte: wat zegt deze over jou als mens en als masseur?

Je werkruimte: wat zegt deze over jou als mens en als masseur?

Je werkruimte zegt iets over jou als masseur. De locatie van je praktijk (aan huis of elders) verklaart het een en ander ten aanzien van jouw wensen en mogelijkheden. De keuzes die je daarbij hebt gemaakt en de eisen die je stelt aan je werkruimte zijn bepalend voor een eerste indruk die een cliënt bij je opdoet. Voor welke stijl je ook kiest; het is van belang om je bewust te zijn van de keuzes die je maakt. Enkele tips.

Λ

Design by Imre Bergmannd

Design by Imre Bergmannd

Als blijk van onze waardering voor jouw abonnement op Massage Magazine willen je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we met ontwerpster Imre Bergmann een bijzondere lezersactie samengesteld.


Kijk voor meer informatie op de Productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Editorial
Actueel Nieuws uit de branche
Beurzen
Lezerscolumn De cirkel is rond
Verslag Academy: inleiding van een leerzame serie
Step-by-step Indiase hoofdmassage
Ethiek Metamorfose
Advies Persoonlijke BrandCheck van fysiotherapeut Guus van Poppel
Mystery massage Deep tissue massage
Aromatherapie Koffie
Gezondheid Energievreters en energiegevers
Workshop Mindfulness-Massage
Productnieuws
Lezersaanbieding Design by Imre Bergmann

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 23 oktober.