In dit vakblad

Λ

Wellness is hot

Wellness is hot

Steeds meer mensen zijn op zoek naar ontspanning en gezondheidsbevordering en zien hun eigen verantwoordelijkheid daarin. Een masseur kan op het gebied van wellness veel betekenen voor de cliënt. Wat houdt wellness nu werkelijk in en wat moet je daarvoor in huis hebben als masseur?

Λ

Wellness en aromatherapie

Wellness en aromatherapie

Bij wellness gaat het in feite om het creëren van een wauw-effect voor alle zintuigen. De details zijn hierbij bepalend: hoe goed alles eruit ziet, aanvoelt, ruikt en smaakt. Daarnaast is de verbinding met de behandeling en de cliënt van belang. Een wauw-effect wordt ook beleefd wanneer je iemand kunt laten stralen en kunt helpen het beste in zichzelf naar boven te halen. Aromatherapie kan hier een geweldige ondersteuning bij zijn.

Λ

Nagomi Spa & Health

Nagomi Spa & Health

Als masseur kan je veel kanten op met je talenten. Een van de werkomgevingen waar je voor kunt kiezen is een spa. En ook binnen dit werkveld zijn de mogelijkheden divers. Op de derde verdieping van het prestigieuze Hotel Okura in Amsterdam is Nagomi Spa & Health gevestigd. Hier kunnen gasten zich van top tot teen op ‘sterrenniveau’ laten behandelen. De verwachtingen van de gasten zijn hoog, net als het ambitieniveau van de spa-medewerkers. Hoe is het om dagelijks in zo’n omgeving te functioneren? Massage Magazine sprak met spa manager Patrick van Balkom en schoonheidsspecialist / masseur Jelaney Nortan.

Λ

Warm wooding massage

Warm wooding massage

Lange tijd combineerde de Belgische Els Diependael haar werk als schoonheidsspecialist met het werk als stewardess. Beide vakken hebben haar passie. Toen ze in India woonde kwam ze in aanraking met ayurveda. Ook leerde ze te masseren met stokken. Aan de hand van deze ervaringen ontwikkelde ze haar eigen behandeling: de warm wooding massage.

Λ

Vernieuwde Zwaluwhoeve

Vernieuwde Zwaluwhoeve

Wie een eigen onderneming start in de wellnesssector hoopt op veel gasten en daarmee op een aantrekkelijke omzet. Dat dit succes ook een negatieve keerzijde kan hebben, blijkt wel uit het besluit van het nieuwe management van de Zwaluwhoeve om de bedrijfsvoering over een andere boeg te gooien. Met meer dan 300.000 gasten op jaarbasis was de Zwaluwhoeve een van de belangrijkste spelers op de markt van de Nederlandse wellnessresorts. Sinds de overname door International Wellness Resorts (IWR) heeft het bedrijf een metamorfose ondergaan. Het doel: wellness bieden in een veelzijdige en rustige omgeving om daarmee een nieuwe doelgroep aan te spreken.

Λ

Detoxen met Japanse Voetpleisters

Detoxen met Japanse Voetpleisters

Als blijk van onze waardering voor jouw abonnement op Massage Magazine willen je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Trophax OTC bereid gevonden om vijf kuren van de Kanji-Kenko Japanse detox voetpleisters weg te geven.


Kijk voor meer informatie op de Productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Editorial
Actueel Nieuws uit de branche
Personal branding De kracht van lichaamstaal en het gelaat
Bedrijfsvoering Inrichting en presentatie
Lezerscolumn Van vitaliteitscoach naar schrijver
Ethiek Klantenbinding
Advies Persoonlijke BrandCheck van Marga van Erp van opleidingsinstituut Total Health
Workshop Gezichtsdiagnose en jadesteen gezichtsmassage
Step-by-step Haptische massage
Gezondheid De zin en onzin van superfoods (1)
Mystery massage Wellnessmassage
Productnieuws

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 11 december.