In dit vakblad

Λ

Masseren terwijl je wordt behandeld in de tandartsstoel

Masseren terwijl je wordt behandeld in de tandartsstoel

Niet veel mensen zien uit naar hun tandartsbezoek. Het tegenovergestelde is echter het geval bij Tandartspraktijk Quadratand in Zuidwolde. Daar omcirkelen de patiënten met plezier de datum van hun volgende tandheelkundige ingreep in hun agenda. De reden? Een heerlijke voetmassage die ze erbij kunnen boeken. Massage Magazine sprak met masseur en natuurgeneeskundig therapeut José van der Haven die samen met tandarts Yvonne Schalk en enkele collega-masseurs een uniek initiatief is gestart: voetmassage in de tandartsstoel.

Λ

O jee… een klacht: wat nu?

O jee… een klacht: wat nu?

Natuurlijk doe je je werk met plezier en ben je professioneel. Een klacht krijgen terwijl je je best doet, is dan nooit leuk. Maar hoe ga je er constructief mee om? En hoe zorg je dat jouw cliënt alsnog tevreden de deur uitgaat? Je leest het in Massage Magazine.

Λ

Seizoensmassage

Seizoensmassage

De massages die Zhanna Zinkina aanbiedt hangen af van het seizoen. De van oorsprong Russische schoonheidsspecialist wilde in Nederland als masseur aan de slag. Ze haalde echter eerst haar diploma tot schoonheidsspecialist en combineert zo haar liefde voor massage in de diverse behandelingen die zij aanbiedt. De ‘Biologische element behandeling volgens het seizoen’, zoals deze op de site van Treatwell wordt aangeprezen, is gericht op het herstel van het energetisch evenwicht, vertelt Zhanna Zinkina. “De elementenleer uit de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt toegepast in de keuze van massage én producten om de cliënt weer in balans te krijgen.” Stap-voor-stap demonstreert Zhanna deze bijzondere behandeling.

Λ

Kaneel

Kaneel

Alleen al bij het snoeien van de takken van de kaneelboom komt de heerlijke kaneelgeur vrij. Eerst wordt de bast geschild, vervolgens worden de volgende lagen geschild en gebruikt voor de kaneelkrullen en kaneelolie. Een heerlijk geurende olie die binnen de massagepraktijk een bijzondere aromatische werking heeft, zeker in dit koude seizoen.

Λ

Relatiegeschenken

Relatiegeschenken

De maand december wordt gekenmerkt als de maand van het geven en ontvangen van geschenken. Een ideale gelegenheid om je cliënten en (indien van toepassing) personeel te bedanken. Mede door hen is je massagepraktijk geworden tot wat het nu is. Maar naast deze feestmaand zijn er nog veel meer andere momenten en gelegenheden waar je relatiegeschenken voor kunt inzetten. Hoe ga je hier administratief mee om? Enkele tips.

Λ

Wellbeing sets van Tisserand Aromatherapy

Wellbeing sets van Tisserand Aromatherapy

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we First T&B bereid gevonden om vier heerlijke aromatische sets weg te geven van de Wellbeing-lijn van Tisserand Aromatherapy.

Λ

Verder in dit nummer

Editorial
Actueel Nieuws uit de branche
Lezerscolumn Nooit uitgeleerd
Terugblik Mindfulness-Massage in de praktijk
Mystery massage Shiatsumassage
Ethiek Een ongeluk zit in een klein hoekje…
Advies Persoonlijke BrandCheck van Marijke van Rijswoud van Active Massage Centre
Tips Herfst- en wintertips
Step-by-step MultiKracht lichaamsmassage
Personal branding Ondernemersvaardigheden
Gezondheid In vier stappen naar je ideale superfood smoothie
Productnieuws

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 26 februari.