In dit vakblad

Λ

Hoe je leven als massagetherapeut ineens kan veranderen…

Hoe je leven als massagetherapeut ineens kan veranderen…

Als massagetherapeut was Monique Motshagen altijd al betrokken bij haar cliënten, en in het bijzonder bij diegenen die kampen met ziekte. Maar sinds ze zelf met de diagnose kanker werd geconfronteerd, realiseert Monique zich pas echt wat er als mens in je omgaat wanneer je lichaam het (tijdelijk) laat afweten. Het heeft haar leven en haar instelling als massagetherapeut voorgoed veranderd. Nu Monique de ziekte heeft overwonnen wil ze haar opgedane kennis graag overbrengen aan anderen. Ze schreef er recent een boek over en deelt haar verhaal met de lezers van Massage Magazine.

Λ

Evidence Based Practice

Evidence Based Practice

Evidence Based Practice is het gewetensvol, expliciet en oordeelkundig gebruik maken van het huidige beste (wetenschappelijke) bewijsmateriaal om beslissingen te nemen voor individuele patiënten. Als massageprofessional kan het je helpen om scherp te blijven kijken naar een specifieke handeling.

Λ

Tips voor een goede beursvoorbereiding

Tips voor een goede beursvoorbereiding

Kennis delen is macht, maar hoe doe je dat eigenlijk? Via het internet, via de vakbladen, via netwerk/collega’s of via een vakbeurs? Ben je op zoek naar uitbereiding van je praktijk, naar een product, een opleiding/cursus, wil je meer weten over marketing, wat mag je wel of kun je beter niet doen als masseur… Zo zijn er heel veel vragen waar jij als zelfstandige mee te maken krijgt. Met een beursbezoek kun je verschillende doelen tegelijk bereiken, maar het neemt ook tijd in beslag. Daarom is het zinvol om je goed voor te bereiden op je beursbezoek, zodat je er zoveel mogelijk uithaalt. Als beursorganisator deelt Anouk Schwieters hiervoor enkele tips.

Λ

Holistische lichaamsmassage

Holistische lichaamsmassage

Al vele jaren geeft Reinnetta Beking massages en yogatrainingen. Voor haar vormen de ervaringen, belevingen en inzichten die zij in yogahoudingen ervaart de inspiratiebron voor de massages die zij geeft. Reinnetta: “Massage en hathayoga en zijn voor mij met elkaar verbonden. Beide ondersteunen en bevestigen lichaamswijsheid, eenheid en bewustwording, en brengen je terug bij je eigen wijsheid.”

Λ

Ryan Kendrick, ontwikkelaar van Dynamic Tape

Ryan Kendrick, ontwikkelaar van Dynamic Tape

De Australiër Ryan Kendrick gaf eind november een training Dynamic Tape voor MSP Opleidingen in Leiden. Naast vele fysiotherapeuten en andere paramedici met belangstelling voor sportblessures was ook Massage Magazine hierbij aanwezig. Tijdens een korte onderbreking nam de ontwikkelaar van de tape de tijd voor een persoonlijk gesprek.

Λ

Kneipp-theepakket met tien verschillende kruidentheeën

Kneipp-theepakket met tien verschillende kruidentheeën

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Kneipp bereid gevonden om drie complete Kneipp-theepakketten weg te geven met tien verschillende kruidentheeën.

Λ

Verder in dit nummer

Editorial
Actueel Nieuws uit de branche
Lezerscolumn Tips voor een goede beursvoorbereiding
Beurzen Overzicht van actuele vakbeurzen
Lezersinterview Monique Motshagen: ‘Hoe je leven als massagetherapeut ineens kan veranderen…’
Mystery massage Holistic pulsing
Step-by-step Handreflexologie
Ethiek Vakantienijd
Research Evidence Based Practice
Personal branding Voorjaarsschoonmaak voor je personal brand
Achtergrond Ryan Kendrick, ontwikkelaar van de Dynamic Tape
Step-by-step Holistische lichaamsmassage
Aromatherapie Citroen
Tips Goede voornemens zijn passé
Gezondheid Voldoende beweging
Productnieuws
Lezersaanbieding Kneipp-theepakket

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 29 april.