In dit vakblad

Λ

Stefan Düll, sportfysiotherapeut van Novak Djokovic

Stefan Düll, sportfysiotherapeut van Novak Djokovic

Stefan Düll is een van de betere sportfysiotherapeuten van Duitsland. Hij begeleidt meerdere professionele tennisspelers uit binnen- en buitenland en sinds december jongstleden ook ‘s werelds beste tennisser van de laatste jaren: Novak Djokovic. Leergierig als hij is, reisde hij op een stormachtige dag af naar het opleidingscentrum van MSP Opleidingen in Leiden voor een cursus Dynamic Tape van Ryan Kendrick. Tijdens de pauze nam hij met een broodje in de hand de tijd voor een gesprek met Massage Magazine.

Λ

Schelpenmassage

Schelpenmassage

Ellen Wagenaar is een gedreven masseur en weet met haar innovatieve karakter haar massages telkens weer uniek te maken. Zo vernieuwt ze haar behandelingen door er nieuwe elementen aan toe te voegen, waarmee ze haar cliënten steevast een nieuwe ervaring biedt. Zo ook nu met de schelpen. Vanuit de Nautilus-schelp wordt de verwarmde olie op de te masseren lichaamsdelen verspreid. Afhankelijk van de wens van de cliënt en van het jaargetijde past Ellen de temperatuur van het water in de schelpen aan.

Λ

Detoxen met voeding en massage

Detoxen met voeding en massage

Ieder mens draagt gemiddeld een paar kilo aan toxische stoffen met zich mee. Vetcellen hullen zich hier omheen om de organen te beschermen. Doe je een crash-dieet, dan heeft dat op korte termijn effect en verlies je wel vet, maar tegelijkertijd komen er daardoor zoveel gifstoffen vrij wat maakt dat er weer vet wordt aangemaakt, waardoor je in een vicieuze cirkel belandt. Als je er voor kiest meer groenten en fruit te eten, detox je op celniveau en voer je zowel toxische stoffen als vet af. Voedingscoach Saskia Roeda en masseur Bastiaan Veldkamp zijn beiden overtuigd van de krachtige werking van een detoxkuur en worden in hun werk regelmatig geconfronteerd met de bijzondere effecten ervan.

Λ

Social media

Social media

Wat is het belang van je site, je blog, je Facebook-pagina en/of Pinterest? Je kunt deze inzetten om je bekender te maken bij je (toekomstige) cliënt. Daar is echter wel kennis voor nodig van de verschillende mogelijkheden. Zo is je site de kern; daarop wil je gevonden worden. En door je blog op je site kan je toekomstige cliënt je beter leren kennen. Facebook helpt daar ook bij, net als Pinterest. Maar hoe bereik je als masseur zakelijk succes met social media? Enkele tips.

Λ

Inspirerende opleiders

Inspirerende opleiders

Opleiding en ontwikkeling zijn essentiële elementen in het werk binnen de massage- en wellnessbranche. Met het volgen van workshops, cursussen, congressen en opleidingen houd je je kennis up-to-date. Bovendien brengt het je in contact met vakgenoten, houdt het je scherp en enthousiast en maakt het je nog veelzijdiger in je werk. En dat is iets wat zich positief vertaalt in je contact met jouw cliënten. De volgende opleiders kunnen je daarbij inspireren en brengen je graag verder in de vele mogelijkheden die dit prachtige vak te bieden heeft.

Λ

Boek ‘Touch of Matrix - Bewustzijn in Beweging’ van Günther de Jong

Boek ‘Touch of Matrix - Bewustzijn in Beweging’ van Günther de Jong

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Touch of Matrix bereid gevonden om vijf boeken van ‘Touch of Matrix - Bewustzijn in Beweging’ van Günther de Jong weg te geven.

Λ

Verder in dit nummer

Editorial
Actueel Nieuws uit de branche
Lezerscolumn Puur
Lezersinterview Mirjam van Starrenburg van Masseuse aan Huis
Mystery massage Triggerpoint massage
Ethiek Hoe geef ik mijn grenzen aan bij pijnlijke gesprekken?
Personal branding Nee zeggen tegen de ander is ja zeggen tegen jezelf
Step-by-step Werken met Dynamic Tape
Aromatherapie Witte roos
Tips Bekwaamheid als masseur
Gezondheid Zijn de nieuwe richtlijnen van het Voedingscentrum beter dan de oude?
Voeding & detox Mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras
Productnieuws

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 1 juli.