In dit vakblad

Λ

Lezersinterview

Lezersinterview

Nadia Boekee werkt alleen met natuurlijke ingrediënten: ‘Kruiden fascineren me’ Begon Nadia Boekee in 2009 nog op een bovenkamer van twee bij drie, inmiddels heeft ze een professionele, ruime praktijk met bijbehorende bloeiende cliëntenkring. Dit Massage Magazine-lid is gefascineerd door kruiden en aromatherapie. We gingen op bezoek in haar praktijk ‘Liliwadi Wellness & Massagetherapie’ in het Zuid-Hollandse Sommelsdijk.

Λ

Smartphone syndroom

Smartphone syndroom

Een nieuw gedefinieerde aandoening: het smartphonesyndroom. De Japanner Shigeru Onoda kwam speciaal naar Nederland om niet alleen dit syndroom te beschrijven, maar ook om Shiatsu-therapeuten er een behandeling voor aan te leren. Dat was indrukwekkend, aldus Vera Carbaat, zelf shiatsubehandelaar én vertaler van Shigeru: “Het is heel fijn om nieuwe shiatsutechnieken te leren toepassen. Bovendien komt het smartphonesyndroom veel voor. Vandaar dat behandeling in de praktijk heel goed toepasbaar is.”

Λ

Tabletnek bij kinderen toenemend probleeme

Tabletnek bij kinderen toenemend probleeme

Met de toenemende populariteit van tablets en smartphones nemen ook de klachten aan nek, rug en hoofd in een rap tempo - en al op jonge leeftijd - toe. Volgens het AD blijkt uit onderzoek dat zo’n veertig procent van de tieners nekklachten heeft. Ook Oefentherapeut Cesar Yolanda van Hoorn signaleerde in haar praktijk steeds meer kinderen met overbelaste nekspieren. Ze besloot een preventief lesprogramma voor scholen te ontwikkelen: Zit met Pit! Inmiddels is het programma landelijk uitgerold en sluiten steeds meer therapeuten zich aan. 

Λ

Goede online reputatie loont

Goede online reputatie loont

Veel professionals zijn vandaag de dag nog huiverig als het gaat om hun online aanwezigheid of presentatie. Niet zozeer de jonge generatie die nu afzwaait aan de opleiding, maar juist de 40- en 50-plussers. Ontzettend jammer, want als je beseft dat je online voor je praktijk, je cliënten en je potentiële cliënten voordeel kunt halen, waarom zou je het dan laten liggen?

Λ

Zomertips voor de massagetherapeut

Zomertips voor de massagetherapeut

De zomer is het seizoen waarop de yange-energie het krachtigst is. Veel mensen kijken uit naar dit seizoen, maar dat geldt niet voor iedereen. Klimatologische veranderingen zijn belangrijke externe ziekteveroorzakers en veel mensen krijgen juist in de zomer gezondheidsklachten. Als massagetherapeut is het dan ook goed om op de hoogte te zijn van enkele bruikbare tips op basis van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM).

Λ

Lezersaanbieding: een bicarbonatische boost

Lezersaanbieding: een bicarbonatische boost

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Alka Vitae bereid gevonden om tien sets ontzurende Alka-druppels en -tabs weg te geven.

Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer


Editorial
Actueel: Nieuws uit de branche
Lezerscolumn: Massage in Ecuador
Mystery Massage: Hoofdpijnmassage
Branche: Sportmasseur Carole Plooij pleit voor betere samenwerking met fysiotherapeuten
Ethiek: Klant worden van mijn klanten?
Step-by-step: Lichaamsbehandeling met peridootzouten en edelstenen
Gezondheid: Wandelen: topmedicijn en goed voor bijna alles
Aromatherapie: Zwarte peper
Voeding: Smoothie van boerenkool en ananas
Research: Veranderingen in de zorg
Productnieuws

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 26 augustus.