In dit vakblad

Λ

Guashatechniek

Guashatechniek

Guasha is een genezingsmethode die momenteel sterk in de bekendheid staat. Steeds meer mensen hebben te maken met stress en raken daardoor geblokkeerd, met gezondheidsklachten tot gevolg. Een kennismaking met de werkwijze en principes van guasha.

Λ

Aromatische massageoliën

Aromatische massageoliën

Een aromatische massageolie is een geweldige ondersteuning bij diverse klachten en stress. De massage is dan niet zomaar een tussenstof, maar een werkelijke hulpstof met resultaat. In de aromatherapie kan ervoor gekozen worden om oliën aan een basisolie toe te voegen om klachten aan te pakken met de massage. Daarnaast zijn aromatische massageoliën een geweldige ondersteuning bij stress en kunnen ze goed ingezet worden bij wellness-massages. De essentiële oliën worden gedeeltelijk door de huid en de longen opgenomen. Ze hebben een direct effect op de emoties doordat ze een rechtstreekse verbinding hebben met het limbische systeem.

Λ

Werken met oor- en lichaamskaarsen

Werken met oor- en lichaamskaarsen

Al tien jaar werkt Leny van Eersel met oor- en lichaamskaarsen. De voetreflextherapeute uit het Brabantse Heeze gebruikt de kaarsen vooral als ze een blokkade opmerkt. Ze behaalt goede resultaten met deze werkwijze. “Ik blijf me verwonderen wat ik met de kaarsen kan. Het brengt heel veel rust, het is een zachte totaalbehandeling.”

Λ

Masseren met kleuren en licht

Masseren met kleuren en licht

Dat licht verhelderend werkt, ondervinden we continu in het dagelijks leven. Maar dat het ook therapeutisch kan worden ingezet om klachten letterlijk ‘aan het licht te brengen’ en het lichaam te ‘verlichten’, daar zijn minder mensen mee bekend. Praveeta Timmerman raakte zo’n 26 jaar geleden gefascineerd door de bijzondere werking van kleur- en lichttherapie. In haar opleidings- en praktijkruimte in Amsterdam licht ze deze behandelmethode nader toe.

Λ

“Masseren tijdens de Nijmeegse Vierdaagse geeft veel voldoening.”

“Masseren tijdens de Nijmeegse Vierdaagse geeft veel voldoening.”

De 51-jarige Pierre Hoeks uit Wijchen is opgegroeid met het fenomeen ‘Vierdaagse’. “Het is gewoon een begrip, als kind stond ik al langs de kant de lopers aan te moedigen.” Zijn Vierdaagse-hart is zo groot dat hij vijftien jaar geleden met drie vrienden besloot de opleiding Sportmassage te volgen met als doel de lopers te kunnen masseren. Dat beviel zo goed dat hij later zijn eigen praktijk opende: Massagepraktijk Hoeks in Hernen.

Λ

Dry needling

Dry needling

Dry needling is een therapievorm die, na de introductie in Nederland in 2007, de afgelopen jaren snel aan populariteit heeft gewonnen bij fysiotherapeuten. Dry needling wordt als onderdeel van de behandeling van (chronische) spierklachten toegepast. Bij deze therapievorm worden acupunctuurnaalden gebruikt om spieren te ontspannen. Hierbij wordt geen verdovingsvloeistof gebruikt. Vandaar de naam dry needling.

Λ

Lezersaanbieding: Pitjit: De stille kracht van Indonesische massage

Lezersaanbieding: Pitjit: De stille kracht van Indonesische massage

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Aerial Media Company bereid gevonden om vier boeken van Cis Everhard weg te geven.

Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer


Editorial
Actueel: Nieuws uit de branche
Lezersinterview: Kinderfysiotherapeut Liesbeth de Wit: "Masseren heeft veel effect!"
Lezerscolumn: Moeder en kind
Step-by-step: Oncologiemassage
Bedrijfsvoering: De praktijkruimte: hoe zit het juridisch?
Ethiek: Muziek in de praktijk
Ayurveda: Ayurvedische massage
Gezondheid: Hoe gelukkig is jouw ziel?
Detox & voeding: Courgetti met tomatensalsa
Mystery massage: Guashamassage
Ondernemersadvies: Waarom verkopen ook leuk kan zijn
Producten voor in de praktijk

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 18 oktober.