In dit vakblad

Λ

Podotherapeut David Müskens

Podotherapeut David Müskens

Turnen was jarenlang zijn lust en zijn leven. En niet onverdienstelijk, want David Müskens haalde zelfs het Nederlands Kampioenschap. Niet zo vreemd dat hij zich nu als dé turnpodotherapeut van Nederland profileert, of zoals hij het zegt: ‘podotherapeut met een extra dimensie’. David helpt niet alleen turners in het hele land van hun blessures af, maar in zijn praktijk in het Gelderse Huissen behandelt hij ook niet-turners.

Λ

Aromatherapie en sport

Aromatherapie en sport

Naast goede training voor  spieren en gewrichten is aromatherapie een ondersteuning voor een goede conditie en om preventief klachten te voorkomen bij sporters. Ook kunnen essentiële oliën helpen om het uithoudingsvermogen en de prestatie te verbeteren. Een aromatische massage voor het sporten ondersteunt de warming-up, voor optimale bloedcirculatie en soepele en krachtige spieren. Na het sporten kan een aromatische massage helpen om snel te herstellen. 

Λ

Inspanning en activiteit

Inspanning en activiteit

Na een vakantieperiode waarin voor de meeste mensen rust en ontspanning werd nagestreefd, is het nu tijd voor inspanning en activiteit. Steeds meer mensen zien het belang van sporten in en hoe meer mensen gaan sporten hoe vaker er sportblessures kunnen ontstaan. Tegenwoordig is er daarom steeds meer vraag naar sportmassage en blessurebehandelingen. Toch is dat een vak apart en kan niet iedere masseur blessures behandelen.

Λ

Is massagetherapie effectief?

Is massagetherapie effectief?

Onderzoekers aan de McMaster University hebben ontdekt dat een korte tien-minuten durende massage ontstekingen in de spieren remt. “Als niet-medicamenteuze therapie, heeft massage therapie de potentie om niet alleen vermoeide atleten van hun klachten af te helpen, maar blijkt het ook baat te hebben bij mensen met aan ontsteking gerelateerde chronische aandoeningen, zoals artritis of spierdystrofie”, aldus Justin Crane, doctoraal student in de afdeling Bewegingswetenschappen aan de McMaster University. 

Λ

Aandacht voor cupping massage dankzij Olympische sporters

Aandacht voor cupping massage dankzij Olympische sporters

Cupping massage: ook al bestaat het al een hele tijd, toch kwam het onlangs onder de aandacht dankzij diverse Olympische sporters. Ze werden gezien met de kenmerkende ronde cirkels, wat deze bijzondere massagevorm in de schijnwerpers zette. Theo Vis is docent voetreflexmassage, ontspanningsmassage en cupping massage bij ATS opleidingen. Hij legt uit waarom de sportwereld kiest voor cupping. 

Λ

TCM, een andere benadering van ziekte en gezondheid

TCM, een andere benadering van ziekte en gezondheid

Traditional Chinese Medicine (TCM) is een geneeskundig systeem dat al duizenden jaren wordt toegepast en steeds verder wordt uitgewerkt en uitgediept. Binnen de TCM zijn er verschillende behandelmethoden mogelijk. Denk hierbij aan acupunctuur, Chinese kruiden, cuppen, moxa, guasha, voeding, qigong-oefeningen en massage. In dit artikel een kennismaking met de TCM in zijn algemeenheid. 

Λ

Lezersaanbieding: Volatile massageoliën

Lezersaanbieding: Volatile massageoliën

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Volatile bereid gevonden om vijf sets natuurlijke massageoliën weg te geven.

Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer


Editorial
Actueel: Nieuws uit de branche
Evenement: Landelijke Triggerpointdag
Beurs: Internationaal Therapeut
Ondernemersadvies: Wat we kunnen leren uit de sport
Interview: Massage/sporttherapeut Jos Le Fèvre
Step-by-step: Handmassage
Ethiek: Stress biedt kansen?
Lezerscolumn: Massage en muziek: improviseren
Tips: Inspanning en activiteit
Step-by-step: Reflexologie tijdens en vlak na de chemo
Steekproef: Sportmassage
Gezondheid: Zitkampioen, daag jezelf eens uit!
Voeding: Avocado-groentesushi
Producten 


Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 9 december.