In dit vakblad

Λ

Nootmuskaatolie

Nootmuskaatolie

Nootmuskaatolie is een mooie olie, vooral samen met de andere specerijoliën of met exotische bloemenoliën. De werking van nootmuskaatolie is ontspannend, stimulerend, verwarmend en doorbloedend. In de wintermaanden wordt de geur van nootmuskaat veelal gecombineerd met kaneel of kruidnagel en geassocieerd met winterse gezelligheid. Je leest er meer over in dit nummer van Massage Magazine.

Λ

Ontspannen en genieten

Ontspannen en genieten

In onze huidige maatschappij wordt steeds meer een beroep gedaan op ons denken. De ontwikkelingen gaan almaar sneller, en er worden steeds hogere eisen gesteld. Men moet overal aan voldoen om mee te komen. Door de hoge werkbelasting en verantwoordelijkheden raken steeds meer mensen gestrest. Tijd voor ontspannen en genieten ontbreekt bij velen. Tips die je als masseur voor je cliënt kunt toepassen.

Λ

Triggerpointbehandeling

Triggerpointbehandeling

Pijn en een verminderde bewegingsuitslag. Dat zijn de klachten waarmee veel cliënten bij de praktijk van Clifton Tjien A Fat in Rijswijk aankloppen. Het bijzondere is dat na behandeling van slechts een triggerpoint niet alleen de pijn weg is, maar bovendien de bewegingsuitslag aanzienlijk vergroot is. Clifton demonstreert de behandeling stap-voor-stap: “Het is mooi dat je hiermee je cliënten zo snel kunt helpen. Natuurlijk zoek je ook naar de oorzaak van de klacht om herhaling te voorkomen. En ik leer de cliënt dat hijzelf grip kan krijgen op de pijn en het verloop ervan.” 

Λ

Babymassage

Babymassage

Onderzoekers van de Japanse universiteit van Tsukuba hebben aangetoond dat massage bij pasgeboren baby’s een positieve invloed heeft op hun ontwikkeling. De conclusie van de studie is dat stimulering van de gevoelszintuigen door massage en aanraking in de eerste levensfase een gunstig effect heeft op de ontwikkeling van het lichaam, de hersenstructuur en de hersenfunctie. Dr. Erik Hulzebos licht de resultaten ervan toe.

Λ

Acupunctuur, meer dan alleen naalden plaatsen

Acupunctuur, meer dan alleen naalden plaatsen

De meest bekende vorm van Traditional Chinese Medicine (TCM) is acupunctuur. Al vele jaren wordt dit gezien als een keuzemogelijkheid en aanvulling op de reguliere westerse geneeskunde. Vaak wordt gedacht dat acupunctuur alleen wordt gebruikt als pijnbestrijding, maar dit is maar een heel klein aspect. Acupunctuur kan vele ziekten voorkomen en genezen en bij chronische ziekten de klachten verminderen. De World Health organization (WHO) erkent acupunctuur als een geneeskunde. Bij acupunctuur draait alles om energie in balans brengen, maar wat betekent dit nu werkelijk? Een kennismaking met acupunctuur.

Λ

Masseur en wereldreiziger

Masseur en wereldreiziger

Werken terwijl je de wereld over reist. Het klinkt als een onmogelijke combinatie, tenzij je op een cruiseschip werkt… Zo’n 25 jaar geleden nam Ingrid Borst de sprong in het diepe door zich als masseur op een cruiseschip van Steiner aan te melden. Inmiddels kan ze zich geen leukere en dynamischere werkomgeving voorstellen. Als recruitment manager van The On Board Spa stimuleert ze andere massageprofessionals tot een succesvolle (internationale) carrière in de spabranche.

Λ

Lezersaanbieding: Wellness-set: badzout en oesterkaars

Lezersaanbieding: Wellness-set: badzout en oesterkaars

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we T&C Lifestyle bereid gevonden om tien wellness-setjes beschikbaar te stellen, bestaande uit een flesje badzout en een oesterkaars.

Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche

Evenement: Kennismaking met nieuwe bewustzijnsmethode

Mystery massage: Voetreflexmassage

Ondernemersadvies: Gastvrijheid? Nog ver te zoeken!

Ethiek: Overdragen van cliënten

Ondernemen: AOV versus broodfonds

Methode: Invloed van licht en donker

Voeding: Worteltaart

Gezondheid: Slaap jezelf gezond

Productnieuws


Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 20 januari 2017.