In dit vakblad

Λ

De kracht van massageolie

De kracht van massageolie

Goede plantaardige oliën zitten vol werkzame voedingsstoffen en zijn vol van smaak en geur. Bovendien vormen ze een mooie en pure voedingsbasis voor de huid. Een groot voordeel is dat je niet met belastende stoffen op de huid werkt, zoals minerale oliën, synthetische geur-, kleur- en conserveringsstoffen. Je leest er meer over in dit nummer van Massage Magazine.

Λ

Reflexologie bij mensen met kanker

Reflexologie bij mensen met kanker

Als je cliënt hoort dat hij kanker heeft, dan slaat de schrik hem uiteraard om het hart. Als jij dan als oncofreflextherapeut een massage kunt aanbieden, dan kan dat van grote toegevoegde waarde zijn. Marga van Erp van Total Health: “Tijdens de pilot die we in een ziekenhuis in Breda hebben gedaan, blijkt dat een massage een wereld van verschil kan maken.” In Massage Magazine licht ze enkele belangrijke massagegrepen toe.

Λ

Bye Bye Burnout

Bye Bye Burnout

Helaas krijgen steeds meer mensen te maken met een burn-out. Daarvan herstellen heeft meestal veel tijd nodig. Mascha Mooy zette na haar eigen burn-out een bijzonder 100 dagen-traject op. “Coaches begeleiden cliënten en verwijzen door naar massageprofessionals: een massage kan zowel gezien worden als me-time, als een manier om het lichaam weer te voelen.”

Λ

Psoas en massage

Psoas en massage

Massage van oppervlakkige spieren, daar draait een beetje masseur zijn hand niet voor om. Toch is de behandeling van diepere spieren ook essentieel. Zoals de m. psoas. Deze diepst liggende spier van het menselijk lichaam heeft een belangrijke functie. Zo heeft hij onder meer invloed op je flexibiliteit, je balans, je stabiliteit, je kracht in die regio en zelfs op het functioneren van je organen. Hannah Bouma laat in haar praktijk voor natuurgeneeskunde en manuele therapievormen in Amsterdam-Centrum zien hoe je de psoas, oftewel de grote lendenspier, kunt aanpakken.

Λ

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg

 De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg

Per 1 januari 2016 is de ‘Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg’ (hierna: Wkkgz) in werking getreden. Deze wet is in beginsel van toepassing op alle zorgverleners, waaronder masseurs en aanbieders van cosmetische behandelingen. Het doel van de Wkkgz is het verbeteren van de kwaliteit van de zorg door openheid te geven over klachten. Wat betekent deze wet voor jou als masseur? Advocaat Ruud van Domselaar van Amice Advocaten in Utrecht vat in Massage Magazine de belangrijkste punten voor je samen.

Λ

Mijn bedrijf is mijn pensioen

Mijn bedrijf is mijn pensioen

Als je vroeger aan een ondernemer vroeg of hij iets geregeld had voor later, kreeg je vaak te horen: ‘mijn bedrijf is mijn pensioen’. Mocht daar vroeger een kern van waarheid in zitten, in de huidige tijd is dat volledig achterhaald. Reden om een paar zaken op een rijtje te zetten.

Λ

Chronische pijn

Chronische pijn is een groot probleem in de gezondheidszorg, aldus professor Paul van Wilgen, gezondheidspsycholoog, fysiotherapeut en epidemioloog. Hij deed er jarenlang onderzoek naar en merkt op dat het heel veel voorkomt. In Massage Magazine licht hij zijn ervaringen op dit vakgebied toe.

Λ

Lezersaanbieding: Alka-scrub: maakt zuur weer basisch

Lezersaanbieding: Alka-scrub: maakt zuur weer basisch

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we AlkaVitae bereid gevonden om tien potten scrub (van 625 gram) ter waarde van €24,95 weg te geven.

Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche

Lezersinterview: Caroline Geerling: specialist in integrale massage

Mystery massage: Ontspanningsmassage

Ondernemersadvies: Niets en niemand is vanzelfsprekend

Ethiek: Pijnlijke handen

Tips: Bestand tegen verkoudheid

TCM: Yin en yang

Voeding: Thaise salade met koolrabi en munt

Gezondheid: Kijk eens naar je leefstijl

Productnieuws

 


Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 5 mei 2017.