In dit vakblad

Λ

Chronische pijn

Chronische pijn

Pijn is de minst begrepen en ook meest voorkomende klacht. Onderzoek leert dat een op de vijf mensen min of meer regelmatig last heeft van pijn. Dat zijn meer dan vijf miljoen mensen in Nederland en België. Zij kunnen daardoor niet doen wat ze zouden willen en passen hun leven continu aan hun pijn aan. Chronische pijn heeft een enorme invloed op zowel het werk als het privéleven. Als je als arts, therapeut of masseur inzicht hebt in chronische pijn en de aanpak ervan, dan kun je veel voor je cliënten betekenen, is de mening van neurowetenschapper Ben van Cranenburgh.

Λ

Emoties in de praktijkruimte

Emoties in de praktijkruimte

Een abonnee legde ons de volgende vraag voor: “Ik vrees dat een van mijn cliënten gevoelens ontwikkelt voor mij. Sinds ik heb aangegeven dat ik gescheiden ben (aanleiding hiervoor was mijn naamswijziging), boekt deze man regelmatig massagebehandelingen bij me en word ik overladen met geschenken. Het begon met een pakje Merci en inmiddels krijg ik een bos rozen op Valentijnsdag (en niet eens anoniem). Het is er sluipend ingeslopen, en ik weet niet hoe ik dit subtiel moet laten stoppen.” Je leest de reactie van ons panel in deze editie van Massage Magazine.


Λ

Sparen voor oude dag loont

Sparen voor oude dag loont

Als je nu spaart voor je oude dag en gebruik maakt van ‘fiscaal vriendelijk’ sparen, dan reken je na je AOW-gerechtigde leeftijd af tegen een aanzienlijk lager belastingtarief. Hoe? We leggen het je uit aan de hand van een tabel voor de inkomstenbelasting.


Λ

Observatie, de kunst van het zien

Observatie, de kunst van het zien

Binnen de massagepraktijk is een goede observatie van essentieel belang om een totaalbeeld te krijgen van de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de klant. In Massage Magazine maak je kennis met observatieaspecten vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) die van belang zijn voor de masseur.


Λ

Familieopstellingen en massage

Familieopstellingen en massage

Wat heeft de familie van je cliënt te maken met massage? Corrie van der Bruggen, massagetherapeut, coach en docent van de training Familieopstellingen en massage: “Het uitgangspunt van familieopstellingen is te onderzoeken wat de invloed is van de plaats van je cliënt in zijn gezin en familie. Door duidelijk te krijgen hoe een gezin in elkaar zit, kun je een verstoord evenwicht in een familie in beeld krijgen. Dan kan door massage bij je cliënt heling in gang worden gezet.”


Λ

Ben jij het vertrouwen van je klant waard?

Ben jij het vertrouwen van je klant waard?

Investeren in een gezonde(re) leefstijl is buitengewoon lonend. De kwaliteit van je leven verbetert: je bent minder vaak ziek, je hebt meer energie, je bent beter bestand tegen stress, je ziet er beter uit en je veroudert minder snel. Als vakman of vakvrouw op het gebied van ontspanning en massage ben jij de aangewezen persoon om klanten op een professionele manier te coachen naar een gezonde(re) leeftijl. Je hebt immers een vertrouwensband en kunt zelf een liefdevol en inspirerend voorbeeld zijn. Zorg dat je dat vertrouwen waard bent. Rosaline Ratering is vitaliteitscoach, sportdocent en grondlegger van Leefstijlplan RosaLife en geeft tips op het gebied van voeding, beweging en ontspanning.


Λ

Lezersaanbieding: Boek ‘Vitaal door aromatherapie’ van Anne Marie van Bilsen

Lezersaanbieding: Boek ‘Vitaal door aromatherapie’ van Anne Marie van Bilsen

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we GVMedia bereid gevonden om vijf boeken ‘Vitaal door aromatherapie’ van Anne Marie van Bilsen weg te geven.


Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche

Portret: Carrie Rowell, docent in Hawaiiaanse (massage)rituelen

Mystery massage: Kaarsenmassage

Buitenland: Leer Arabische massagetherapieën in de woenstijn van Jordanië

Ondernemersadvies: Ben jij ook een 'productivity Ninja'? 

Stap-voor-stap: Arnica-massage

Aromatherapie: Gardenia

Stap-voor-stap: Familieopstellingen en massage

TCM: Emoties nader bezien

Voeding: Rood fruit met cashew-kokos-topping

Productnieuws

 


Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 23 juni 2017.