In dit vakblad

Λ

Invloed van verwachtingen op pijn

Invloed van verwachtingen op pijn

Professor Andrea Evers onderzoekt of we bepaalde stoffen, zoals stresshormonen of jeukverminderende stofjes, zelf in ons lichaam kunnen aanmaken. Ze verwacht er veel van: “Als blijkt dat de pijn door een medicijn minder wordt, dan zal de cliënt na inname van eenzelfde middel verwachten dat de pijn weer zal afnemen. Het verwachtingspatroon dat hij heeft zet het lichaam aan zelf een pijnstiller aan te maken. Maar heeft hij daarna meer pijn, dan kan hij – door een negatieve verwachting – na een volgende behandeling ook meer last hebben. Hoewel dit voor massage nog niet is onderzocht, zou dat daarvoor ook kunnen gelden.”

Λ

Opleiding en ontwikkeling

Opleiding en ontwikkeling

In deze massagebranche raak je nooit uitgeleerd. Met het volgen van opleidingen houd je je kennis up-to-date. Bovendien kom je erdoor in contact met vakgenoten en maakt het je nog veelzijdiger in je werk. In Massage Magazine publiceren we een overzicht van opleiders die je daarbij inspireren en je graag verder brengen in de vele mogelijkheden die dit prachtige vak te bieden heeft.


Λ

Massageworkshop voor tieners

Massageworkshop voor tieners

Op een middelbare school in Hoorn wordt één keer per jaar een groot feest georganiseerd. Leerlingen kunnen dan deelnemen aan allerlei creatieve workshops. Wie zichzelf vergeet aan te melden wordt willekeurig ingedeeld. Tja, en dan kan je zomaar terecht komen in een massageworkshop...


Λ

Starten van een eigen onderneming

Starten van een eigen onderneming

Wellicht sta je op het punt in je carrière dat je erover denkt om een eigen praktijk te starten. Waar dien je te beginnen en wat zijn de juridische valkuilen? In Massage Magazine krijg je een globaal overzicht van de onderdelen die hierbij van essentieel belang zijn.


Λ

Masseren bij medicijngebruik

Masseren bij medicijngebruik

Een van de belangrijkste onderwerpen die je als masseur tijdens een anamnesegesprek aan de orde stelt is het medicijngebruik. Ieder geneesmiddel heeft namelijk bijwerkingen. Hoe signaleer je als masseur de bijwerkingen van medicatie en hoe ga je hier professioneel mee om?


Λ

Hoe voeding kan helpen bij ontspanning

Hoe voeding kan helpen bij ontspanning

Een massage werkt ontspannend en rustgevend. Maar soms is het rustgevende effect maar van korte duur. Door voeding te erkennen als bronnen van rust en onrust kunnen we zelf invloed op onze gemoedsrust uitoefenen. Op die manier zorgen we ervoor dat andere therapieën, waaronder ontspanningsmassages, nog veel beter hun werk kunnen doen.


Λ

Lezersaanbieding: Cursus Indian Head Massage bij Zonnevlecht Opleidingen in Vlijmen

Lezersaanbieding: Cursus Indian Head Massage bij Zonnevlecht Opleidingen in Vlijmen

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Zonnevlecht Opleidingen bereid gevonden om drie cursusplaatsen voor de Indian Head Massage beschikbaar te stellen.


Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche

Opleiding en ontwikkeling

Stap-voor-stap: Massage in een hospice

Specialisme: Guashatherapie in de praktijk

TCM: Tongdiagnose

Ondernemersadvies: Ben jij Future Proof?

Mystery massage: Kruidenstempelmassage

Aromatherapie: Bergamot petitgrain

Voeding: Rijstsalade met avocadomouosse

Gezondheid: 3 Tips voor leefstijlcoaching

Productnieuws


Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 22 augustus 2017.