In dit vakblad

Λ

Masseren met muziek tijdens Festival Wonderfeel

Masseren met muziek tijdens Festival Wonderfeel

Wanneer je liefhebber bent van klassieke muziek én massages, dan had je het getroffen als bezoeker van het klassieke muziekfestival Wonderfeel. Middenin de natuur van Landgoed Schaep en Burgh in ‘s-Graveland lieten de meest uiteenlopende muzikale of poëtische talenten van zich horen. Vanuit een zitzak of liggend in het gras kon je je laten meeslepen door de bijzondere klanken. En wilde je écht genieten, dan nam je plaats in een van de massagestoelen van Julien Patterson van Dansage...


Λ

Zo maak je Facebook-fans

Zo maak je Facebook-fans

Als jij zoals de meeste masseurs bent, dan heb je ooit enthousiast een bedrijfspagina aangemaakt in de veronderstelling dat je door regelmatig berichten te plaatsen misschien wel wat nieuwe cliënten zou kunnen bereiken. Tot zover helemaal geen gek idee, want Facebook is enórm. Toch zijn er In de praktijk maar weinig masseurs die regelmatig nieuwe cliënten uit Facebook halen. Benieuwd naar wat er vaak fout gaat?

Λ

Aromatisch water maakt het verschil

Aromatisch water maakt het verschil

Water krijgt een lekkere smaak én je voegt nog iets extra’s toe wanneer je hier fruit, specerijen en/of kruiden aan toevoegt. Ze bevatten verschillende vitaminen en mineralen en vaak hebben ze ook nog verborgen eigenschappen. Enkele voorbeelden van lekkere én gezonde ‘watersmaakmakers’.  


Λ

Pijn bestrijden met massage

Pijn bestrijden met massage

In Nederlandse ziekenhuizen zijn weinig pijnpoli’s te vinden waar je als patiënt behandeld wordt met massage. En dat is jammer volgens anesthesioloog Willy Halim. Zo vlak na zijn pensionering vertrekt hij binnenkort naar Indonesië om ook daar les te geven op pijnpoli’s. Dat is volgens hem zeer belangrijk, want massage heeft een duidelijk pijndempend effect en er zijn nauwelijks bijwerkingen.


Λ

Qigong

Qigong

Qigong, een TCM-bewegingsleer, heeft een positieve invloed op de algemene gezondheid. In China is het verweven in de cultuur. Chinezen beoefenen het dagelijks om hun lichaam en geest in balans te houden. Qigong is steeds bekender aan het worden en velen ervaren de heilzame werking van de oefeningen. Een kennismaking met de achtergronden en het doel van qigong-oefeningen.


Λ

Wereldkampioen wellnessmassage

Wereldkampioen wellnessmassage

De 31-jarige Violeta Munteanu besloot pas op het laatste moment deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen Massage 2017 in Denemarken. Ze deed mee om nieuwe contacten op te doen en zich te laten inspireren door andere mensen uit het vak. Wat ze niet verwachtte, gebeurde: Violeta werd wereldkampioen massage in de categorie wellness. Wij spraken deze Roemeens die sinds 2011 in België woont.

Λ

Lezersaanbieding: Orgaanpijn en de rol van triggerpoints

Lezersaanbieding: Orgaanpijn en de rol van triggerpoints

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Opleiding Triggerpointcoach bereid gevonden om drie e-books ‘Orgaanpijn en de rol van triggerpoints’ van Hanneke Heij weg te geven.


Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche

Branche: World Championship Massage

Ondernemersadvies: heb jij de S-factor?

Ethiek: Geur verbloemen...

Stap-voor-stap: NeuroKinetic Therapy

Medisch: Pijn bestrijden met massage

Mystery massage: Duo-massage

Tip therapeut: Cosmetische guasha voor het gezicht

Aromatherapie: Frangipani

Gezondheid: Wat maakt groenten eten woest aantrekkelijk?

Productnieuws


Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 17 oktober 2017.