In dit vakblad

Massage Magazine nummer 5, oktober/november 2017

Massage Magazine nummer 5, oktober/november 2017

Met deze editie van Massage Magazine ben jij weer op de hoogte van opmerkelijke actualiteiten in de branche. Zo komen verschillende massagetechnieken aan bod, lees je meer over allergieën en intoleranties, krijg je veel tips en kennis op het gebied van aromatherapie, ondernemersadvies en zelfs een juridische toelichting in het geval van een herstart van je praktijk. Wil je je goed laten informeren over de massagebranche, dan is deze editie zeker aan jou besteed!

Λ

Aromatisch water

Aromatisch water

Aromatisch water blijkt een geliefd onderwerp onder masseurs, zo blijkt uit de vele positieve reacties die we op het vorige artikel ontvingen. Ook cliënten kunnen dit smaakvolle water na een massage waarderen. Vandaar dat we je nog extra tips voor aromatisch water meegeven.


Λ

Behandelen met klanken: de beleving van een soundbed

Behandelen met klanken: de beleving van een soundbed

In de massagebranche lijkt een behandeling onlosmakelijk verbonden te zijn met manuele handelingen, maar het kan ook anders. Met een soundbed kun je je cliënt behandelen met trillingen die vrijkomen via instrumenten die om, in en op een soundbed zijn bevestigd. Het soundbed dient hierbij als geleider van de trillingen naar het lichaam van de cliënt. En dat leidt tot een unieke beleving. Manôn Veenstra-Verleun van Happynings Soundhealing heeft zich toegelegd op deze behandelmethode en geeft hier ook trainingen en cursussen in.


Λ

Verplichtingen na verkoop praktijk

Verplichtingen na verkoop praktijk

Helaas komt het voor dat ondernemers hun handelsactiviteiten niet langer (kunnen) voortzetten en hun bedrijf en/of klantenkring (moeten) overdragen. Op het moment dat de ondernemer opnieuw start met een eigen bedrijf kan hij in een juridische strijd verwikkeld raken met de koper van zijn eerdere bedrijf of klantenkring. Voor het starten van een eigen bedrijf is enorm veel informatie te vinden op bijvoorbeeld de website van de Kamer van Koophandel. Helaas wordt over beëindiging weinig informatie verstrekt. In dit artikel zal ik aan de hand van een casus ingaan op deze problematiek.
Λ

Allergieën en intoleranties

Allergieën en intoleranties

Masseurs krijgen steeds vaker te horen dat cliënten een bepaalde massageolie of -crème niet kunnen verdragen. Alert zijn op overgevoeligheidsreacties en allergieën is zeer belangrijk.

Λ

Chinese kruidengeneeskunde: voorkomen is beter dan genezen

Chinese kruidengeneeskunde: voorkomen is beter dan genezen

Steeds vaker wordt onderzoek verricht naar de geneeskrachtige stoffen in kruiden, ook door de westerse farmaceutische industrie. De onderzoeksresultaten vanuit China zijn veelal in het Chinees beschreven en daardoor niet algemeen toegankelijk. De vertaling ervan is een langdurig proces. Wat maakt de kruidengeneeskunde nu zo waardevol en bijzonder?


Λ

Internationaal Therapeut

Internationaal Therapeut

Op 18 en 19 november aanstaande komen duizenden professionals bijeen tijdens de beurs Internationaal Therapeut, die dit keer in Expo Houten wordt gehouden. De beurs staat in het teken van natuurlijke gezondheid. Ook leveranciers en opleiders in de massagebranche zijn uitgebreid vertegenwoordigd. Een ideale gelegenheid om als massageprofessional inspiratie en kennis op te doen.


Λ

Lezersaanbieding: Himalaya Wellness kruidensupplementen

Lezersaanbieding: Himalaya Wellness kruidensupplementen

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Himalaya Herbals bereid gevonden om in totaal twintig pakken ayurvedische kruidensupplementen weg te geven.


Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche

Reportage: Gea van Loon van Relieve over de zorgmassage

Stap-voor-stap: Ayurvedische massage

Mystery massage: Hammam massage

Ondernemersadvies: Meer impact en succes door framing

Aromatherapie: Lavandin

Stap-voor-stap: Shantala Speciale Zorg

Gezondheid: De 7 universele richtlijnen voor voedzame voeding

Voeding: Chocolademousse

Productnieuws

 

Het volgende nummer van Massage Magazine verschijnt rond 22 december 2017.