In dit vakblad

Massage Magazine nummer 1, maart 2018

Massage Magazine nummer 1, maart 2018

In deze editie van Massage Magazine gaan we dieper in op enkele (deel)vakgebieden binnen de massagebranche. Een ideale manier om kennis te maken met het veelzijdige aanbod dat deze massagebranche te bieden heeft. Ook lees je meer over wat je op de Massage-ComplementairVakbeurs kunt verwachten en hoe je je hiervoor (met korting) kunt aanmelden. Natuurlijk delen we ook medisch-wetenschappelijke onderwerpen en nieuwe massagetechnieken. Veel leesplezier en inspiratie toegewenst met de nieuwste editie van Massage Magazine!

Λ

Massage- ComplementairVakbeurs op 16 en 17 maart 2018

Massage- ComplementairVakbeurs op 16 en 17 maart 2018

De Massage- ComplementairVakbeurs in het EXPO Hoevelaken trekt jaarlijks steeds meer bezoekers. Het groeit uit tot een van de meest uitgebreide verzamelpunten waar je als masseur terecht kunt voor uiteenlopende zaken binnen je vakgebied. Beursorganisator Anouk Schwieters van Sooner Events deelt enkele hoogtepunten van deze beurs.

Λ

“Na een behandeling loopt alles weer gesmeerd”

“Na een behandeling loopt alles weer gesmeerd”

Met  behandelingen als schadeherstel (rimpelmassage), bandenwissel (voetmassage) en steenslagreparatie (hotstone massage) waan je je bij Pitstop Massage bijna in een garage in plaats van in een massagepraktijk. De verfrissende invalshoek én styling trekt veel passanten die - eenmaal binnen in de vestiging in Rotterdam of Den Bosch - worden verrast door de professionele service masseurs.


Λ

Aansprakelijkheid als masseur

Aansprakelijkheid als masseur

Maartje van Galen is sinds 2001 eigenaresse van de vennootschap Van Galen Massagesalon. De massagesalon van Maartje wordt druk bezocht. Joop de Bruin is een van de vaste klanten van Maartje en komt regelmatig langs voor een sportmassage. De verbazing is groot als Maartje op een dag een brief ontvangt van Joop, waarin zij aansprakelijk wordt gesteld voor de door Joop geleden schade na een behandeling…Λ

Pijnstillers en massage

Pijnstillers en massage

Voor je cliënt met pijn zijn er verschillende opties voor behandeling. Zo kan hij medicijnen slikken of bijvoorbeeld een massage boeken. Neurowetenschapper Ben van Cranenburgh is er een groot voorstander van om eerst ‘gewone’ dingen te proberen voordat je jouw cliënt pijnstillers zou moeten adviseren. “Maar als je daar toch voor kiest, laat dat vooral tijdelijk zijn!”


Λ

AromaClay Magneet Therapie

AromaClay Magneet Therapie

Een beleving van geur, kleur en gevoel. Dat is de nieuw ontwikkelde AromaClay Magneet therapie volgens massagetherapeut en gezondheidscoach Jeannette Bal: “Samen met Kathleen Kay, die al jaren les geeft in aromatherapie ontwikkelde ik deze behandeling. Want cliënten gaan steeds vaker op zoek naar iets nieuws. Dat kun je hiermee bieden. En het effect is ook positief: vermindering van klachten door een optimale ontspanning.”  


Λ

De middenrug

De middenrug

Als masseur hoor je vast vaak dat je cliënten last van hun rug en nek hebben. Een ontspannende massage helpt, maar het is ook fijn als je de cliënt een aantal eenvoudige fysiotherapie-oefeningen ter ondersteuning mee kunt geven. Fysiotherapeut en manueel therapeut Erwin Franken van Fysiotherapie Franken uit het Brabantse Valkenswaard, legt stap-voor-stap een aantal oefeningen uit. Handig voor de cliënt, maar ook voor jezelf!

Λ

Lezersaanbieding: Emotie encyclopedie

Lezersaanbieding: Emotie encyclopedie

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we auteur Vera Helleman bereid gevonden om vijf exemplaren van haar boek ‘De emotie encyclopedie’ weg te geven.

Lees snel verder op de productenpagina!
Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche

Mystery massage: Zwangerschapsmassage

Analyse: De grote teen

Tip therapeut: Omgaan met emoties: boosheid

Ondernemersadvies

Opleiding in beeld: Massage bij kanker

Aromatherapie: Tuberoos

TCM: De vijf elementen: houtelement

Kruidengeneeskunde: Brandnetel

Voeding: Gevulde rodebietensoep

Gezondheid: Een gezonde lunch voor tijdens werk en onderweg

Productnieuws


Het volgende nummer verschijnt op 28 april 2018.