In dit vakblad

Massage Magazine nummer 2, mei 2018

Massage Magazine nummer 2, mei 2018

Van bedrijfs(stoel)massages tot familieopstellingen: het maakt allemaal onderdeel uit van deze branche. In deze editie belichten we zowel de zakelijke kanten (zoals de nieuwe (AVG) privacywetgeving waar we allemaal mee te maken krijgen) als de praktische en dieperliggende elementen van het vak. Zo ben je goed op de hoogte. Iemand die tijdens reizen het nuttige met het aangename combineert is Ellen Wagenaar. In haar artikel Aromatherapie lees je hoe zij onlangs naar Suriname afreisde en daar van dichtbij betrokken was bij de productie van kokosolie. Het heeft haar veel extra ingrediëntenkennis opgeleverd en doen inspireren tot nieuwe massagerecepten (die ze uiteraard ook graag met jou deelt).

Λ

Werpt jouw werkgeluk ook zakelijk vruchten af?

 Werpt jouw werkgeluk ook zakelijk vruchten af?

Zowel met deelnemers als met opdrachtgevers of collega’s praat Jocelyn Rebbens vaak over werkplezier en (werk)geluk. Wat het voor onszelf inhoudt en wat we professionals en ondernemers op dit gebied gunnen. Daarnaast ben is Jocelyn Rebbens als business coach ook nieuwsgierig of het zakelijk vruchten afwerpt…


Λ

‘Ik help mensen om het beste uit zichzelf te halen’

‘Ik help mensen om het beste uit zichzelf te halen’

Esther van der Plas begon 25 jaar geleden met het masseren van beroemdheden. Een bijzondere niche, waar ze na haar verhuizing terug naar Nederland, in door is gegaan. Ook in ons land heeft ze regelmatig nationale en internationale sterren en bekendheden op haar massagetafel liggen.Λ

De AVG

De AVG

Oef, krijg jij ook al hoofdpijn bij het idee dat je iets moet met de nieuwe privacywetgeving? Heb je geen idee wat deze nieuwe Europese wetgeving eigenlijk is en wat dit voor jouw praktijk betekent? Jurist Sharon de Rooij van Lady Lawyer en Amber Korfage van Salonized leggen het je uit! Vanaf 25 mei 2018 zal de AVG de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens namelijk volledig vervangen.
Λ

Uit de winterslaap

Uit de winterslaap

De lente is er – volgens de Chinese kalender zelfs al geruime tijd. ‘De draak heft zijn hoofd op’, zegt men in China. Dat wil zeggen dat de natuur met veel nieuwe kracht uit de winterslaap ontwaakt. De dagen worden langer en warmer, en de energie begint sneller te stromen.


Λ

Familieopstellingen en massage

Familieopstellingen en massage

Corrie van der Bruggen heeft een eigen praktijk in Nijmegen (Massagetherapie Fontaine) en is tevens docent van de cursus Familieopstellingen en Massage. Wat houdt deze opleiding eigenlijk in?


Λ

Pijnrevalidatie

Pijnrevalidatie

Pijn is een groot probleem: zeker twee miljoen Nederlanders kampen daarmee. Dan gaat het niet om acute, maar vooral om chronische pijn. De eerste vorm kent meestal een directe relatie tussen weefselschade en pijn geldt dan als een alarmsignaal. Duurt de pijn langer dan drie maanden dan is genoemde samenhang minder sterk en wordt deze bovendien beïnvloed door onder meer gedrag en omgeving. Revalidatiearts René Oosterwijk over de mogelijkheden van pijnrevalidatie.

Λ

Lezersaanbieding: Emotie encyclopedie

Lezersaanbieding: Emotie encyclopedie

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Massage Magazine willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we auteur Vera Helleman bereid gevonden om vijf exemplaren van haar boek ‘De emotie encyclopedie’ weg te geven.

Lees snel verder op de productenpagina!
Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche

Mystery massage: Thaise aromatische massage

Stap-voor-stap: Massage bij depressie

Specialisatie: Stoelmassages bij bedrijven

Rek en strek: Fysiotherapie-oefeningen

Tip therapeut: Slapen: een genot of een nachtmerrie?

Aromatherapie: Kokosolie

TCM: Houtelement

Kruidengeneeskunde: Valeriaan bij nek- en schouderklachten

Analyse: De wensteen

Productnieuws 


Het volgende nummer verschijnt op 22 juni 2018.