Nieuws

Antikankerdieet

Antikankerdieet

Er is al heel wat geschreven over eten tegen kanker. David Khayat, hoofd van de afdeling Oncologie in het ziekenhuis Pitié-Salpétrière in Parijs, is in het nieuws gekomen door de Nederlandse vertaling van zijn boek ‘Het echte antikankerdieet’, dat in Frankrijk en Italië inmiddels een bestseller is. Het zijn soms opmerkelijke adviezen die Khayat geeft om de kans op kanker te beperken, zo is in Medisch Contact te lezen. Rood vlees eten is volgens Khayat geen probleem, terwijl veel soorten vis juist een stuk ongezonder zijn dan wordt aangenomen. En waar zuivelproducten voor vrouwen uitstekend zijn, kunnen met name oudere mannen die maar beter laten staan. Ook zouden rokers – en zelfs ex-rokers – worteltjes en ander voedsel met veel bètacaroteen zoveel mogelijk moeten vermijden. De adviezen zijn volgens Medisch Contact zorgvuldig samengesteld op basis van grondig literatuuronderzoek. Een voordeel voor de Fransen, en andere liefhebbers, is dat de auteur concludeert dat wijn, mede doordat het de gezonde stof resveratrol bevat, gezond is als het met mate wordt gedronken. (Bron: Medisch Contact)