Shiatsu steeds populairder

Voor sommige mensen klinkt het als een automerk, maar wie professioneel masseert weet dat Shiatsu heel wat anders is. Bijvoorbeeld omdat een klant je hierover heeft gevraagd, of omdat een collega net terug is van een reis uit Azië en deze drukpuntmassage zelf heeft geprobeerd.

Het feit is dat Shiatsu steeds bekender is en nu haar weg vindt naar massagesalons in heel Nederland. Als je de ontwikkelingen op de voet wilt volgen, lees je Massage Magazine.

Zelf Shiatsu praktiseren

Om zelf Shiatsu-massages te geven is het aan te raden een opleiding te volgen. Tijdens deze opleiding leer je met heel andere ogen naar masseren te kijken. Want Shiatsu gaat uit van ki, de levensenergie die in meridianen door ieders lichaam lopen en al dan niet overeenkomen met spieren of bloedbanen. Bij deze massage gaat het om het voorkomen van blokkades in de ki.

Welk opleidingscentrum kies ik?

In Massage Magazine komen heel wat Shiatsu-opleidingscentra voorbij, hetzij in artikelen, hetzij in advertenties. Ook lees je in dit vakblad alles over andere, nieuwe vormen van massage en producten die interessant zijn voor wie masseert.

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van nieuws in jouw vakgebied? Neem dan snel een abonnement op dit bijzondere blad. Klik op ‘Abonneren’ links in je scherm voor meer informatie.