Goede voornemens wel of niet nemen?

‹ Terug naar overzicht
Door: Jeannette Bal
Geplaatst op:
Het is weer DE tijd van het jaar: Goede voornemens maken. Had jij ze genomen voor 2019 en volgehouden?

De een is er goed in en houdt ze echt vol, de ander stopt na een week al weer. Je weet zelf wel tot welke categorie je behoort.

TOP 10

Naast de standaard voornemens als afvallen, stoppen met roken en minder drinken, staat ook meer tijd voor familie en vrienden, minder stress, schulden aflossen, orde in je leven scheppen (meer overzicht), iets nieuws leren en goede dingen doen voor de ander in de top 10. Ik heb in 2019 aardig wat van deze goede voornemens kunnen afvinken.

LEVEN

En toch ben ik niet zo goed in goede voornemens volhouden. Er gebeuren in je leven altijd dingen die je niet voorziet of (nog) niet had verwacht zoals een vroegtijdig overlijden, ontslag, onverwachte onkosten of in het geval van masseur of massagetherapeut tegenvallende inkomsten door overbelasting en blessures en dus minder klanten. Ik noem dat ‘het leven komt er tussen’.

GELUKT

Hoe kwam het dan dat het me in 2019 toch gelukt is en zelfs meer.
Ten eerste was ik het ECHT zat om te zwaar te zijn, last te hebben van de overgang en niet meer te kunnen afvallen. Hoe kan ik nu anderen helpen als ik mezelf niet eens kan helpen? Mijn bedrijf heet Balans, Gezondheid & Welzijn en ik vind dat ik dat dan ook hoor uit te stralen.

THEMA

Ten tweede geef ik het nieuwe jaar een thema mee. Zelfs al zijn er dan tegenvallers en afleidingen, je kunt er toch het beste van maken met jouw thema als leidraad.

2018 stond in het teken van een andere levensstijl, qua wonen, reizen en werken. Zo werd ik opnieuw gevraagd om in Duitsland workshops te geven.

In 2019 ging ik gezonder leven en vond ik iets waarmee ik echt blijvend  ben afgevallen. Daardoor kreeg ik echt plezier in yoga en werd ik gevraagd of ik mee ging wandelen. Samen is het veel makkelijker vol te houden en nog gezellig ook. Zo kwam mijn gezonde leven in een opwaartse spiraal terecht.

Voor 2020 is mijn thema: nog meer persoonlijke groei. Nu verpakt in een integer businessmodel met focus op gezondheid. Voor meer geluk en vrijheid voor mezelf en voor anderen die ik daarmee help.

EINDRESULTAAT

Ik kies mijn thema met het oog op wat er op dat moment in mijn leven speelt of waarvan ik denk: ’dat mag wel meer ontwikkeld worden,’ en laat het dan weer los. Ik richt me op het eindresultaat en ga vol verwachting op weg. En als een magneet trek ik dan nieuwe kansen aan.

De gekozen thema’s lopen ook nog door. Zo werd ik begin 2019 gevraagd een kantoor te delen in een prachtig pand, waar ik weer een aparte massageruimte heb voor behandelingen en workshops. Dat was iets wat ik van te voren niet heb kunnen bedenken.

NIEUWE MOGELIJKHEDEN

Zo ook met mijn massagepraktijk. Wij leven in de winter in Spanje en daardoor twijfelde ik over het opnieuw starten. Ik ben van november tot februari gesloten, wat voor mijn cliënten niet fijn is. En wat denk je… tot twee keer toe in één week kreeg ik van twee dames te horen dat ze seizoenswerk doen in de zomer en dan veel klachten hebben, waar ze in de winter geen last van hebben. Mooi toch, zomaar een nieuwe doelgroep op mijn pad.

Sinds kort huren we een mooie Finca (Spaanse villa) in Zuid-Spanje met genoeg ruimte voor gasten. In februari 2020 kan ik ineens mijn droom, om een magneetmassage-opleiding in een warm land te geven, verwezenlijken. Nooit gedacht dat het op deze manier werkelijkheid zou worden.

VRAAG

Het moraal van het verhaal is dan ook: laat je niet beperken door je eigen gedachten. Benoem ze en vraag om een oplossing. Of je dat nu vraagt aan een hogere macht, op social media of aan je cliënten of collega’s.

Laat op Facebook (www.facebook.com/vakbladmassagemagazine/) onder mijn post jouw goede voornemens of thema voor 2020 weten en wie weet kan ik je in contact brengen met iemand die voor jou een oplossing heeft.

Jeannette Bal

Jeannette Bal

massage-therapeute en gezondheidscoach

www.magneetmassage.nl

 

Meer lezen van Jeannette? Klik hier.

 

Jeannette Bal

Jeannette Bal (1962) is opgeleid tot massage-therapeute en gezondheidscoach. Nadat zij zelf pijnlijke handen kreeg door het masseren, ontwikkelde ze in 2009 de Magneetmassage-methode. Over deze methode schreef ze het boek ‘Leren masseren met magneten’ om zo de magneetmassage onder de aandacht te brengen bij masseurs. Jeannette geeft er trainingen en ‘hands-on’ workshops in. Ze is veelgevraagd instructrice in zowel binnen- als buitenland. Voor de lezers van Massage Magazine online deelt ze graag haar kennis. Klik hier voor een uitgebreidere kennismaking met Jeannette Bal.

Lees alle artikelen