‹ Terug naar overzicht

Even voorstellen: Gonnie van de Lang

Door: Gonnie van de Lang
Geplaatst op:
Gonnie van de Lang is werkzaam als yoga docent en acupuncturist. Ze heeft een praktijk voor Yoga en Chinese geneeswijzen. Ook schrijft zij artikelen voor Massage Magazine. Ze heeft vele jaren gewerkt als verpleegkunde docent, verbonden aan de opleiding voor verpleegkundige bij het Deltion college in Zwolle en heeft daarnaast haar praktijk voor yoga, massage en acupunctuur opgebouwd. Schrijven is haar grote hobby. Ze geeft regelmatig workshops aan organisaties en individuen.

Wat is jouw specialiteit?

“In mijn praktijk is een belangrijke doelgroep: mensen met stress gerelateerde klachten – vrouwen met overgangsklachten – volwassenen en kinderen met voedselovergevoeligheid en maag- en darmklachten. Zelf ervaringsdeskundige van dit laatste. Empathie en goed luisteren naar het verhaal van de patiënt is belangrijk. Van daaruit een advies en behandeling passend bij de constitutie van de persoon geven. Dat is onderscheidend en zeer uniek tegenwoordig binnen de protocol gerichte gezondheidszorg.”

Heb je een rolmodel?

“Dat zijn er velen maar vooral artsen/acupuncturisten die met hart voor hun patiënten werkzaam zijn. Zo ben ik altijd met mijn werk bezig door het lezen van artikelen op het gebied van voeding en gezondheid. Inspirerende boeken zoals The Power of The Heart van Baptist de Pape en Mindfulness praktisch toepassen van David Harp, waardoor ik nieuwe inzichten krijg en dit kan integreren binnen mijn eigen ontwikkeling en werk. Ik ben gefascineerd door de Chinese geneeskunde waarin zoveel kennis terug vinden is. Daarnaast een verzamelaar van oosterse spreuken en spirituele teksten die mij verdieping geven.”

Wat wil je de lezers meegeven?

“Blijf je vooral ontwikkelen binnen je beroep. Zoek steeds naar uitdagingen en wees professioneel in je handelen. Er zijn steeds vernieuwingen binnen je beroep en de klant van tegenwoordig is mondig en kritisch en wil goed geïnformeerd worden. Let op je beroepsattitude, dit is je visitekaartje en kan je onderscheiden van alle andere massagepraktijken. Binnen mijn blogs zal ik de lezer vanuit een breed gebied informeren en prikkelen.”

 

Gonnie van de Lang