Je moet er wel in geloven...

‹ Terug naar overzicht
Door: Jeannette Bal
Geplaatst op:
Hoe vaak heb jij die stelling al gehoord of zelf gebruikt? Als je alleen sportmassage geeft zal het minder zijn. Die methode is, dankzij de topsport onderzocht en bewezen. Een ontspanningsmassage is ook makkelijk te verklaren en veel klanten hebben dat al aan den lijve ondervonden en doorverteld. Toch wordt ook daarover door sceptici gezegd: “Je moet er wel in geloven, want het effect is niet bewezen”.

Heel veel soorten alternatieve massages en behandelingen worden naast of door elkaar heen gegeven. Ook deze hebben een groot effect op de ontspanning waardoor klachten kunnen herstellen of oplossen. Deze massages gaan uit van een holistische visie en het algeheel welzijn van de klant. Onder deze groep vallen onder andere hotstone massage, wellness massage, holistische massage, energetische massage, Lomi Lomi, dansage en natuurlijk de magneetmassage. Ongetwijfeld zijn er nog veel meer soorten. Daarnaast zijn er vele behandelingen die meer op klachten gericht zijn, zoals Tuina, Quasha, Cupping, Accupressure, Lymfe, etc. al vallen deze niet allemaal onder de noemer ‘massage’.

Meer vrijheid

Keuze genoeg waardoor wij als masseur ons kunnen onderscheiden van onze collega’s en toch onze klanten zo goed mogelijk kunnen helpen. Is het zo belangrijk dat een methode onderzocht en bewezen is? Voor de zorgverzekeringen wel. Wil je met vergoedingen voor je klanten werken, dan zul je op zijn minst aangesloten moeten zijn bij een beroepsvereniging die erkend is door de zorg. Echter als het zo doorgaat wordt geen enkele alternatieve behandeling in de toekomst nog vergoed. Ik heb er bewust voor gekozen om niet geaccrediteerd te zijn of mijn opleiding te laten accrediteren. Zo krijg ik geen klanten die het probleem in mijn handen leggen of zeggen ‘Los het maar voor me op’. Of deelnemers die alleen komen voor accreditatie punten. Ook geeft het mij als ondernemer meer vrijheid. Alle respect overigens voor degene die er wel voor kiezen. Mijn klanten en deelnemers kiezen heel bewust voor een magneetmassage en ervaren zelf het weldadige en ontspannen effect van deze massage. Even terug naar de openingsvraag: “Je moet er wel in geloven …” Hier komen we op het stuk mindset, dat wat je gelooft wordt bewaarheid, positief en negatief. Probeer het maar eens uit, als je naar een drukke locatie gaat. “Ik kan daar nooit parkeren” of “Ik heb altijd een parkeerplaats”. Voor het effect van een massage hoeft een klant niet echt te geloven in een behandeling, maar ervoor openstaan helpt wel. Vertrouwen in de masseur draagt daar ook nog aan bij. Hierbij helpt een intake, diploma’s aan de muur en wat uitleg vooraf. En het allerbelangrijkste: GELOOF IN JEZELF!

Jeannette Bal

Jeannette Bal

Jeannette Bal (1962) is opgeleid tot massage-therapeute en gezondheidscoach. Nadat zij zelf pijnlijke handen kreeg door het masseren, ontwikkelde ze in 2009 de Magneetmassage-methode. Over deze methode schreef ze het boek ‘Leren masseren met magneten’ om zo de magneetmassage onder de aandacht te brengen bij masseurs. Jeannette geeft er trainingen en ‘hands-on’ workshops in. Ze is veelgevraagd instructrice in zowel binnen- als buitenland. Voor de lezers van Massage Magazine online deelt ze graag haar kennis. Klik hier voor een uitgebreidere kennismaking met Jeannette Bal.

Lees alle artikelen