Advies om te sluiten

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
ANBOS geeft het advies om vanaf morgen – 17 maart tot en met 6 april 2020, de salons te sluiten. De brancheorganisatie wil niet langer wachten op nieuwe overheidsrichtlijnen. Hoewel dit advies is gericht aan schoonheidsspecialisten, zou het - gezien de raakvlakken met onze branche - ook raadzaam zijn voor massagepraktijken om hier gehoor aan te geven.

Ondanks het herhaaldelijk verzoek om meer helderheid, blijft RIVM en overheid onduidelijk over het advies aan de beroepsgroep van schoonheidsspecialisten. ANBOS wil niet langer wachten en geeft daarom zelf het advies aan schoonheidsspecialisten om vanaf morgen, vanaf 17 maart tot en met 6 april 2020, de salons te sluiten.

 

Advies

Door de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus gaan vanaf 16 maart tot en met 6 april scholen, kinderopvang en onder andere horecagelegenheden dicht. Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk een gepaste afstand van 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Deze maatregelen betekenen dat het voor een beroepsgroep die direct en fysiek contact heeft met klanten, onmogelijk wordt gemaakt om de werkzaamheden te kunnen voortzetten.

 

Corona

Veel gestelde vragen en meer informatie over de omgang met het Corona-virus vind je hier.